Raspodjela sredstava za sport: Slavoniji u 2015. godini 30.000 kn više

Nino Abramović, Požeški sportski savez
(FOTO: Mario Nakić)

02.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6087

Požeški sportski savez je na sinoćnjoj redovnoj sjednici Skupštine jednoglasno usvojio plan rada za 2015. godinu kao i prijedlog raspodjele sredstava sportskim udrugama za 2015. godinu. Ovaj put nije bilo puno rasprave oko raspodjele sredstava jer su klubovi, kao što su to već više puta naglašavali, zadovoljni novim modelom financiranja.

U prijedlogu, o kojem će konačnu odluku donijeti Gradsko vijeće, nema većih odstupanja od financiranja klubova u 2014. godini. Možete ga pogledati ovdje. Najveće promjene su za ŠNK Slavoniju i RK Požegu, koje bi trebale dobiti 30-ak tisuća kuna više nego ove godine.

- Kada smo donosili prijedlog za 2014. godinu, nismo znali da će Slavonija ove godine igrati u proširenoj 3. ligi, koja ima kudikamo veće troškove. To su sve realni troškovi klubova. Ovaj model financiranja je čudo na nacionalnoj razini, financiraju se isključivo stvarni troškovi kotizacije, putni troškovi na utakmice i turnire te troškovi sudaca. To su naše potrebe, odnosno želje, a želje su obično veće od realnih mogućnosti. Grad je taj koji će u konačnici odlučiti koliko će moći izdvojiti za sport - rekao nam je Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza.


Sportske udruge predlažu da Grad za financiranje u 2015. godini izdvoji nešto manje od 1,2 milijuna kuna plus još 400.000 kuna za sufinanciranje kvalitetnog sporta. Upravo po toj stavci, kako doznajemo, gradonačelnik Neferović planira napraviti uštede. Prema prijedlogu Saveza, najviše za kvalitetni sport išlo bi Slavoniji, čak 300.000 kuna.


Osim raspodjele sredstava, sinoć je odlučeno i da se dvorana Grabrik preimenuje po požeškoj sportskoj legendi Tomislavu Pircu. Iako je prvotno predloženo da se po njemu nazove Rekreacija, nakon rasprave sportaši su odlučili da je bolje da to bude sportska dvorana, budući da je Pirc bio više vezan za dvoranske sportove. I taj prijedlog sportskog saveza treba formalno biti odobren još na Gradskom vijeću.

Najviše rasprave, pak, bilo je oko prijedloga Statuta Požeškog sportskog saveza u koji su potom unesene formalne promjene.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI