Plamene rasturile Podravac, a Požežani bolji od Osječana

01.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4719

Plamene su jučer u Grabriku uvjerljivo svladale ŽKK Podravac iz Virja u derbiju šestog kola A2 Hrvatske košarkaške lige Sjeveroistok. Utakmica je završila rezultatom 99:54 za Požežanke, a na poluvremenu je rezultat bio 52:27. Požežanke su neporažene u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Zadovoljan sam. Očekivali smo težu utakmicu, relativno lagano smo je dobili s obzirom da je Virje došlo bez tri igračice, ali to ne umanjuje činjenicu da su cure odlično igrale. Jednostavno nisu imali odgovor na ono što smo pripremili. Izdvojio bih prije svega sestre Lovrić, Petru i Martinu koje su je odigrale vrhunski. Dobru utakmicu je odigrala i Ana Vojtulek. Imamo dobrih mladih igračica, to je naš način rada već dugi niz godina. Ne radimo s velikim brojem djece, one koje odaberemo pokušavamo pretvoriti u kvalitetne igrače. Svake godine imamo jednu, a ponekad i četiri reprezentativke. Sljedeću utakmicu idemo u Koprivnicu u subotu i nadamo se još jednoj pobjedi - izjavio nam je trener Vladimir Englman.

FOTO Pogledajte galeriju s utakmice Plamen - Podravac.


Košarkaši Požege jučer su u Grabriku ostvarili pak novu pobjedu protiv KK "Olimp Inspekt ing" iz Osijeka u 8. kolu A2 Hrvatske košarkaške lige Istok. Rezultat je bio 94:70 za ekipu trenera Englmana koja je prva na ljestvici s maksimalnim učinkom od osam pobjeda od osam utakmica. Najbolji strijelac Požežana Ante Ćališ postigao je 31 koš. Istaknuli su se i Pezer s 20, Soldo s 15 i Bušić s 12 koševa. Košarkašice i košarkaši pod vodstvom trenera Vladimira Englmana su zasad "rasturili" sve protivnike.


- Dečki su očekivano pobijedili s obzirom na to da smo igrali protiv ekipe u donjem dijelu tablice. To su utakmice koje je najteže igrati jer svi očekuju da dobiješ. U muškoj košarci je to drukčije, i najlošije ekipe su u stanju kazniti mala opuštanja. Zadovoljan sam jer smo odigrali dobru utakmicu protiv Olimpa. Drago mi je da su svi dobili priliku. Neki su je dobro, a neki lošije iskoristili. Ćališ je ponovno odigrao vrhunski. Drago mi je da je u dobroj formi što će nam trebati u sljedećoj utakmici. To će biti derbi s Belišćem, vjerojatno isto u subotu. Idemo u goste pa mislim da ćemo organizirati i autobus za navijače. Ide nam na ruku što je Belišće jučer u Đakovu izgubilo. Mi zasad nemamo nijedan poraz i s dečkima i s curama, nadam se da će tako ostati - ispričao je Englman o pobjedi svojih košarkaša.

FOTO Pogledajte galeriju s utakmice Požega - Olimp.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI