Pakračani glatko svladali aktualne prvake: ¨Željo nam baš paše¨

Kuglački klub Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

30.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3715

Igrači osječkog Željezničara su aktualni prvaci 2. kuglačke lige istok i trenutačno drugoplasirana ekipa u istoj ligi. Bez obzira na te činjenice nisu imali previše izgleda protiv raspoloženih igrača Pakraca koji su ih sinoć u Gradskoj kuglani u Pakracu savladali rezultatom 6:2 i sa srušenih čunjeva više (3345:3190).

Već u prvom bloku Pakračani su krenuli silovito, posebno Dražen Pierobon koji je u 120 hitaca srušio 582 čunja što je bio i najbolji rezultat utakmice. Pierobon je zaslužio epitet najboljeg igrača.




- Odlično sam se osjećao čim sam došao na stazu, otvorilo mi se i zadovoljan sam rezultatom koji je samo za 4 čunja manji od osobnog rekorda. Ovo je rezultat rada, truda i upornosti i naravno da sam zadovoljan. Željezničar je favorit lige, ali smo odlično otvorili utakmicu. Mislili smo da će biti puno neizvjesnije, no na kraju se ispostavilo da smo ih dobili lakše nego smo očekivali - rekao je Pierobon. U prvom paru je za Pakrac kuglao još Antonio Juranović koji je srušio 544 čunja.


 Razlika se u korist Pakraca povećala na 3:1 i nedostižna 194 čunja prednosti nakon drugog bloka u kojem su za Pakrac oba boda osvojili Davor Štor i Vjekoslav Anušić. Zanimljivo je da su i Štor i Anušić u 120 hitaca srušili istu "cifru" 573 čunja.





Uoči zadnjeg para utakmica je praktički bila rješena, a na stazu su izašli Robert DeZan i Zvonko Gnezda, trener - igrač Pakraca i odnedavno pojedinačni rekorder pakračke kuglane. Na kvalifikacijama za pojedinačno prvenstvo županije Gnezda je prije nekoliko dana srušio 641 čunj. S obzirom da je utakmica već bila riješena, DeZana (287 čunjeva) je nakon 60 hitaca zamijenio mladi Jasmin Čamdžić (230) dok je Gnezda tek u zadnjih 10 hitaca uspio ostvariti pobjedu uz srušenih 556 čunjeva.

 - Osječki Željezničar smo i lani pobijedili u Pakracu i to s glatkih 8:0, pobijedili smo i Željezničar iz Belišća pa možemo reći da nam "Željo" paše. Njima naša kuglana ne odgovara i ovdje inače ne rade dobre rezultate isto kao što niti mi na njihovoj kuglani ne možemo napraviti puno. Ova liga je dosta izjednačena i domaća kuglana puno znači. Sinoć smo odigrali dobru utakmicu, bez oscilacija i pokrili smo inače najveći problem koji imamo, a to je manjak igrača jer nas je svega 7, maksimalno 8. Taj ćemo problem pokušati riješiti preko zime. U svakom slučaju sada smo na bod od drugoplasiranog i u proljeće ćemo se pokušati što dulje zadržati u borbi za vrh - rekao je Gnezda koji nije bio zadovoljan svojim rezultatom.



- Loše sam kuglao, ali loše sam se i osjećao. Kada bih se sagnuo vrtjelo mi se u glavi, a ta vrtoglavica je u dva navrata bila toliko jaka da sam skoro pao u nesvijest - rekao je Gnezda.

U konkurenciji 12 ekipa Pakrac se ovom pobjedom probio na 4. mjesto s 13 osvojenih bodova. U istoj ligi kuglaju još dva predstavnika naše županije. Požeški Obrtnik je sa 6 bodova deseti, a PPK Kutjevo je s 4 boda na posljednjem, 12. mjestu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI