Zbog Baške i poslovnih prostora Gradu Požegi uvjetno mišljenje

Gradska kuća u požegi
(FOTO: Mario Nakić)

29.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4433

Državna revizija dala je uvjetno mišljenje Gradu Požegi za 2013. godinu. Revizijom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje. Razlozi za uvjetno mišljenje su nepravilnosti pri dodjeli gradskih poslovnih prostora i odmarališta u Baški, navodi se na internetskim stranicama Državnog ureda za reviziju.

- Dvjema političkim strankama su dodijeljeni poslovni prostori u rujnu i listopadu 2013. bez provedenog javnog natječaja. Mjesečna naknada za poslovni prostor površine 29,03 četvornih metara je bila ugovorena u iznosu 50 kuna uz troškove režija, za koji je zakup raskinut u listopadu 2013. Drugi poslovni prostor površine 37,87 četvorna metra je dodijeljen za mjesečnu zakupninu u iznosu 37,87 kuna, uz plaćanje troškova režija - navodi se u obrazloženju uz napomenu da se dodjela navedenih prostora trebala obaviti na temelju javnog natječaja.

Za drugi razlog, odmaralište u Baški, navodi se da ga je Grad još 2011. godine bez naknade dao na korištenje Košarkaškom klubu Požega, a da prije toga nije procijenio vrijednost zemljišta i objekta te to evidentirao u poslovnim knjigama.


- Od Košarkaškog kluba, kojemu su prenesena prava upravljanja i korištenja, nisu zatražena izvješća o ulaganjima u objekt, što je bila ugovorna obveza, podaci o ljetovanju djece i umirovljenika te ugovori o podzakupu dijela odmarališta. Dokumentacija koja je dostavljena za kategorizaciju objekta kao dokaz o pravu korištenja poslovnog prostora, razlikuje se od dijela dokumentacije koja je u postupku revizije pribavljena od Grada - piše u obrazloženju.


Dodaje se da je Grad dao suglasnosti prema kojima Košarkaški klub može dati objekt na korištenje drugim pravnim ili fizičkim osobama, a nije utvrdio pod kojim uvjetima i na koji način će Košarkaški klub regulirati međusobna prava i obveze s korisnicima objekta.

- Isto tako Grad nije obvezao Košarkaški klub na izvješćivanje o poduzetim aktivnostima vezanim uz davanje objekta na korištenje, što je trebao u cilju utvrđivanja učinkovitosti raspolaganja objektom. Zbog navedenog, Grad nije upravljao objektom pažnjom dobrog gospodara - zaključak je nalaza Državne revizije provedene od travnja do listopada ove godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI