Put do vrtića: ¨Građevinska dozvola istekla, čekamo novu¨

Ivica Kovačević ispred vrtića u Jakšiću
(FOTO: Lidija Galić)

29.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6445

Konačno je sklopljen ugovor o izgradnji odvojka Ulice Stjepana Radića u Jakšiću, odnosno prilaznom putu prema vrtiću u dužini 150 metara s pratećom odvodnom mrežom. Radovi koji su trebali početi u rujnu počet će tek za par tjedana, ako to dozvole vremenske prilike.

Prema riječima Ivice Kovačevića, načelnika Općine Jakšić, problem je građevinska dozvola koja je istekla. Na području Općine Jakšić se uskoro privode kraju i radovi u Treštanovcima gdje bi stanovnici priliku za spajanje na novu kanalizaciju mogli dobiti početkom 2015. godine.

- Nažalost, ne odlučujem kad istječu građevinske dozvole. Novi zakon nam ne dopušta produživanje, tako da je ponovno vadimo. Radovi ne smiju početi dok je ne dobijemo. Potpisan je ugovor s najpovoljnijim ponuđačem. Samo nam Županija još mora izdati jednu suglasnost što će biti riješeno u zakonskom roku od dva tjedna. Stara je dozvola istekla baš kad smo potpisali ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi i ribarstvu.


Radovi će krenuti čim dobijemo dozvolu, ako to dozvoli nadzor i vremenski uvjeti. Ako nam to prilike ne dozvole, krenut ćemo negdje krajem veljače. Osim ceste se treba napraviti i odvodnja oborinskih voda i kanalizacija - rekao nam je jakšićki načelnik Ivica Kovačević.


Kaže da je kanalizacija u Treštanovcima je pri kraju te da je ostalo je još nešto završnih zemljanih radova i polaganja cijevi te spoj na Eminovce.

- To je otprilike dva dana posla, onda se pripremamo za uporabnu dozvolu i tražimo suglasnost  Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Negdje poslije Nove godine će se moći početi priključivati na kanalizaciju - dodao je Kovačević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI