Mladi hrvatski glazbenici izvode djela poznatih bugarskih skladatelja

Koncert u pakračkoj glazbenoj školi
(FOTO: OGŠ Pakrac)

29.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2543

"Suvremena komorna glazba Bugarska - Hrvatska 2014" naziv je dvodnevnog glazbenog događaja koji organizira Osnovna glazbena škola Pakrac, a jučer je započeo u koncertnoj dvorani ove pakračke ustanove.

Ovaj projekt provodi se na način da se u Hrvatskoj i Bugarskoj organiziraju po dva seminara na kojima mladi glazbenici i studenti glazbe obrađuju i izvode djela gostujuće zemlje partnera, s naglaskom na komornu glazbu.

Pred dvadesetak gledatelja sinoć su u Pakracu nastupili mladi glazbenici i studenti glazbe iz Hrvatske izvodeći obrađena djela bugarskih skladatelja Penča Stojanova, Georgi Spasova, Dimitra Petkova, Marina Goleminova i Dobri Hristova.


To je bila uvertira u večerašnji koncert koji u koncertnoj dvorani OGŠ Pakrac započinje u 19 sati. Nastupaju Chris Holman i Svetlin Hristov, a na repertoaru su djela Panča Vladigerova, Atanasa Atanasova, Ljubomira Pipkova i Dobri Hristova.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI