Naša posla: Ministarstvo najavljuje ¨svečano otvaranje radova¨

Veteranski centar Lipik
(FOTO: Mario Barać)

28.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6157

Tema radova na adaptaciji nekadašnjeg hotela Lipa za potrebe Veteranskog centra u Lipiku nije zaobišla ni Aktualni sat jučerašnje sjednice lipičkog Gradskog vijeća. Kako napreduju radovi i hoće li Veteranski centar biti otvoren 7. prosinca, zanimalo je HSS-ovog vijećnika Vinka Strganca.

Gradonačelnik Vinko Kasana mu je odgovorio kako radovi napreduju vrlo dobro. - Radi se punom parom, vidim da se radi i navečer, subotama i nedjeljama. Sutra u podne (u petak, op.a.) ovdje dolazi ministar branitelja Predrag Matić obići radove, a 7. prosinca u 11 sati je otvaranje prve faze Vetaranskog centra. Na otvaranju očekujemo visoke dužnosnike RH što je danas potvrdila zamjenica ministra Vesna Nađ - odgovorio je Kasana.

Na ovu temu se nadovezao Josip Ždralović (HSS). - Što znači otvaranje prve faze i kada će uistinu profunkcionirati Veteranski centar? Nama je prioritet zapošljavanje ljudi koje zanima kada i gdje će biti raspisan natječaj za radna mjesta.


- Te informacije nemam. Ono što sam uspio saznati, za otvaranje prve faze Veteranskog centra. Radi se o projektu koji je Ministarstvo branitelja proširilo. Ovdje će biti dogradnje, u stražnjem dijelu i to fitness centra i jednog restorana. Sve je to trebalo uskladiti sa zakonskim normama i od zamjenice Nađ imam informaciju da su dobili potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu i da to ide. Pretpostavljam sljedeće godine negdje u proljeće, ali to uzmite s rezervom. Doći će ministar i bit će prilika njega to pitati - odgovorio je Kasana.


Za riječ se javila Daliborka Ciganović (SDP).

- Gospođo Ciganović, imate pravo na još jedno pitanje - rekao je predsjedavajući Ivan Molnar.
- Nemam. Imam odgovor - rekla je Ciganović.
- Kakav odgovor?
- Na pitanje!
- Čije pitanje? - čudio se Molnar.
- Vijećnika - odgovorila je Ciganović i pojasnila kako je ona već stupila u kontakt s Ministarstvom branitelja i od zamjenice Nađ dobila odgovor.


Za uvećani pregled klikni na fotografiju

- Za početak prosinca 2014. godine predviđeno je svečano otvaranje radova na Javnoj ustanovi Veteranski centar, Podružnica u Lipiku, a trenutačno je u tijeku faza osnivanja i ustrojavanja istoga te započinjemo s radovima na izgradnji objekta. Očekuje se da će na proljeće 2015. Javna ustanova početi s radom i obavljanjem poslova za koje se osniva. Dakle, u tom razdoblju planiramo provesti i postupak zapošljavanja - piše u odgovoru koji je vijećnicima i pročitala Ciganović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI