¨Žalit ćemo se, imamo ugovor do 2017.¨

Hrvatska stranka umirovljenika
(FOTO: HSU )

25.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3975

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika ostala je bez prostora u Ulici Matice hrvatske 13. Podsjetimo, taj su prostor dobili na korištenje lani nakon izbora i plaćali su ga kunu po četvornom metru, odnosno oko 38 kuna mjesečno.

Grad je u listopadu ove godine raspisao natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora i garaža u vlasništvu Grada Požege na rok od pet godina. Za rad političkih organizacija ponuđena su dva prostora i to onaj u staroj Glazbenoj školi te prostor u kojem je nešto više od godinu dana smještena Hrvatska stranka umirovljenika.

Neslužbeno doznajemo da HSU nije u svojoj dokumentaciji imao potpis predsjednika stranke Silvana Hrelje te se nisu mogli natjecati za navedeni prostor.


- Da, ostali smo bez prostora. Trebali smo u njemu biti do 2017. godine jer smo takav ugovor potpisali. Žalit ćemo se i to je sve što mogu reći. Vozim i ne želim da me zbog razgovora s Vama zaustavi policija. Dođite sutra kod nas, uvijek nekoga ima i vrata su Vam otvorena - potvrdio nam je informaciju Svetislav Marić, predsjednik gradskog HSU-a.


Interes su za navedeni prostor iskazali još SDP, HNS i HDSSB. Početna je cijena najma bila 15 kuna po četvornom metru, a najviše je ponudio HDSSB, 47 kuna po četvornom metru, te tako postao novim vlasnikom prostora u narednih pet godina.

Prostor u staroj Glazbenoj školi, u Ulici Stjepana Radića 3, na rok od pet godina dobio je HNS za 15 kuna po četvornom metru.

Bez prostora veličine 15 četvornih metara u Radićevoj ostao je HSP AS.

- Predali smo papire, ali nismo imali potpunu dokumentaciju jer nismo znali da treba dostaviti poptisan dokument iz Zagreba. Nije to baš ni bio adekvatan prostor tako da ćemo za isti novac koji bi trebali izdvojiti za prostor u Radićevoj plaćati neki drugi prostor u gradu - rekao nam je Dražen Muljević iz HSP AS Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI