Najavljen nasip na Bijeloj, mještani skeptični: ¨Tu smo priču već čuli¨

Mjesto gdje se izlila rijeka Bijela
(FOTO: Mario Barać)

25.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4352

"Iduće godine će biti napravljen zaštitni nasip za dio korita rijeke Bijele koji je plavio. Napravit ćemo zaštitni nasip da više badljevačko polje ne može plivati i to je planirana realizacija u idućoj godini". Tako je Davor Novinc, voditelj daruvarske Vodnogospodarstve ispostave Hrvatskih voda, odgovorio na naše pitanje što će se učiniti s problemom poplava u Badljevini, kod mlina, gdje se ove godine u nekoliko navrata izlila rijeka Bijela.

- Živi bili pa vidjeli - prokomentirao je Novincovu najavu Branko Lujanac, poljoprivrednik iz Badljevine koji u badljevačkom polju obrađuje oko 50 hektara zemlje. On je prije mjesec dana, kad se Bijela izlila kod badljevačkog mlina, ukazao na učestali problem izlijevanja ove rijeke u polje.

- Iskreno, neću se puno veseliti, ali se lagano nadam. Ako to naprave u idućoj godini, to će biti jako dobro. Valjda hoće nakon toliko godina obećanja jer tu priču smo čuli još prije 4-5 godina - kaže Lujanac.


Najkritičniji dio je od mlina pa nizvodno nekih 150 do 200 metara do "željeznog mosta".


- Tu korito Bijele ne može primiti veliku količinu vode pa se Bijela izlijeva u polje. Zato imamo velike štete na usjevima i meni je barem 15 do 20 tona čistog zrna soje otišlo u vodu. Ne znam koliko planiraju raditi, ali kada se već radi, bilo bi dobro nasipom riješiti i prilazni kanal Kravarina koji je isto problematičan. U svakom slučaju, nadam se da će konačno nasip na Bijeloj biti napravljen. Samo se nadam da neće biti onako velikih kiša kao u listopadu jer najavljuju zimu s puno oborina - kaže Lujanac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI