Najavljen nasip na Bijeloj, mještani skeptični: ¨Tu smo priču već čuli¨

Mjesto gdje se izlila rijeka Bijela
(FOTO: Mario Barać)

25.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4350

"Iduće godine će biti napravljen zaštitni nasip za dio korita rijeke Bijele koji je plavio. Napravit ćemo zaštitni nasip da više badljevačko polje ne može plivati i to je planirana realizacija u idućoj godini". Tako je Davor Novinc, voditelj daruvarske Vodnogospodarstve ispostave Hrvatskih voda, odgovorio na naše pitanje što će se učiniti s problemom poplava u Badljevini, kod mlina, gdje se ove godine u nekoliko navrata izlila rijeka Bijela.

- Živi bili pa vidjeli - prokomentirao je Novincovu najavu Branko Lujanac, poljoprivrednik iz Badljevine koji u badljevačkom polju obrađuje oko 50 hektara zemlje. On je prije mjesec dana, kad se Bijela izlila kod badljevačkog mlina, ukazao na učestali problem izlijevanja ove rijeke u polje.

- Iskreno, neću se puno veseliti, ali se lagano nadam. Ako to naprave u idućoj godini, to će biti jako dobro. Valjda hoće nakon toliko godina obećanja jer tu priču smo čuli još prije 4-5 godina - kaže Lujanac.


Najkritičniji dio je od mlina pa nizvodno nekih 150 do 200 metara do "željeznog mosta".


- Tu korito Bijele ne može primiti veliku količinu vode pa se Bijela izlijeva u polje. Zato imamo velike štete na usjevima i meni je barem 15 do 20 tona čistog zrna soje otišlo u vodu. Ne znam koliko planiraju raditi, ali kada se već radi, bilo bi dobro nasipom riješiti i prilazni kanal Kravarina koji je isto problematičan. U svakom slučaju, nadam se da će konačno nasip na Bijeloj biti napravljen. Samo se nadam da neće biti onako velikih kiša kao u listopadu jer najavljuju zimu s puno oborina - kaže Lujanac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI