Po prvi put najmlađi Pleterničani će Novu godinu dočekati na otvorenom

Marija Šarić, direktorica TZ Pleternice i gradonačelnica Antonija Jozić
(FOTO: Anđelko Banović)

25.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6318

Dječji doček Nove godine posebnost je ovogodišnjeg pleterničkog adventa koji se, po prvi put, održava u organizaciji gradske Turističke zajednice.

- Ideja postoji već nekoliko godina. Dječji doček Nove godine počinje 31. prosinca točno u podne ispred Gradske kuće. Već po tradiciji svakog će se tjedna paliti po jedna adventska svijeća dok će 20. prosinca uz paljenje četvrte adventske svijeće djeca iz Društva naša djeca i crkvenog zbora uprizoriti žive jaslice. To su dvije novine u našem gradu i vjerujem da će građani u velikom broju doći na ta događanja - najavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice ovogodišnji advent u Pleternici.

Marija Šarić, direktorica TZ grada Pleternice dodala je da su u ovogodišnji program nastojali uključiti brojne udruge i ustanove s područja grada kako bi dobili bogat i sadržajan program.


- Svake nedjelje palimo adventske svijeće ispred gradske kuće u 10,45, osim četvrte, koja će biti upaljena subotu uoči posljednje adventske nedjelje. 4. prosinca u školskoj sportskoj dvorani bit će obilježen dječji Dan grada pod nazivom "Djeca svome gradu". Dan poslije, u 19 sati, u sportskoj je dvorani na programu smotra folklora Zavičajnog kulturno umjetničkog društva Rama. 6. i 7. prosinca održava se malonogometni turnir u organizaciji MNK Pleternica. Božićni sajam je 13. prosinca ispred gradske kuće, od 10 do 14 sati, dok je navečer na programu nastup pleterničkih mažoretkinja pod nazivom "Pahuljice padajte, Božićnjaka dočekajte". Dan kasnije u kino dvorani je humanitarna zabava udruge Osmijeh, a 19. prosinca je u knjižnici priredba Društva naša djeca i Glazbene škole Pleternica - najavila je Šarić.


Doček Nove godine počinje 31. prosinca u 22 sata na Trgu Zrinskih i Frankopana.

Gradonačelnica Jozić dodala je da će 6. prosinca, u sklopu obilježavanja Dana grada, biti otvorena novoizgrađena knjižnica i čitaonica u kojoj će se održati dio najavljenih događanja tijekom adventa.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI