Grgić (SDP): Što će nama u Pleternici reciklažno dvorište?

Mato Grgić (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

25.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8334

"Hoće li Grad Pleternica uoči Božića iz vlastitih sredstava dijeliti socijalno ugroženima poklon bonove za Božić? Znamo da je podijeljena pomoć za ogrjev, ali tu je riječ o državnom novcu. Hoće li Grad i vlastitim novcem pomoći građanima kojima je to potrebno?", pitao je na Vladimir Milković (HDSSB) pleterničku gradonačelnicu Antoniju Jozić na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća.



- Neće biti nikakvih posebnih davanja. Socijalno ugroženim kategorijama građana Grad pomaže tijekom cijele godine i do sada smo kroz donacije, ali i iz vlastitih sredstava podijelili milijun kuna stradalima od poplava – odgovorila je Jozić. Pojasnila je da Grad pomaže i u obliku jednokratnih pomoći onima koji iskažu potrebu i kojima je to doista i potrebno.


SDP-ovog Matu Grgića zanimalo je tko financira, kako je rekao, HDZ-ov list u Pleternici.


- Glasilo grada Pleternice košta 17 tisuća kuna po broju i taj je novac osiguran u gradskom proračunu – pojasnila je gradonačelnica.

Ponovno se potegnulo pitanje loše odrađenog mikroasfalta na potezu Dervišaga-Viškovci. Rečeno je kako će cesta biti popravljena, ali najvjerojatnije na proljeće.

Svih sedam točaka dnevnog reda usvojeno je jednoglasno,a tek manja rasprava povela se oko davanje koncesije za obavljanje dimnjačarske službe požeškom „Komunalcu“.

- Zašto je koncesija samo 1.100 kuna godišnje kad znamo da čišćenje jednog dimnjaka košta oko 200 kuna i da će koncesionar uprihodovati puno više od tog iznosa? – zanimalo je Vladu Milkovića (HDSSB).



- Imali smo velikih problema s dimnjačarskom službom dosadašnjih godina. Dimnjačar koji je obavljao taj posao na području grada nije čak ni na pozive izlazio na teren. To se više neće događati i uvjerena sam da će „Komunalac“ to kvalitetno odraditi – rekla je Antonija Jozić.

Pojašnjeno je da je iznos za koncesiju kao i dosadašnjih godina, odnosno 100 kuna veći nego lani i da je proizašao iz ponuda pristiglih na natječaj.

Oporbeni vijećnici Mato Grgić (SDP) i Vlado Milković (HDSSB) nezadovoljni su i činjenicom što će se u pleterničkoj Industrijskoj zoni graditi reciklažno dvorište. I dok je Grgića zanimalo kakve koristi će Grad od toga imati, Milković tvrdi da će doći do zagađenja okoliša te da to nije ekološki prihvatljivo.- Što će nam u Pleternici reciklažno dvorište? - pitao je Grgić



Jozić je istaknula da odvoza krupnog otpada na području grada više nema zbog čega su se oko Gradca i na nekoliko drugih lokacija ponovno stvorile divlje deponije.

- To će se riješiti na taj način što će se otpad odvoziti na regionalno odlagalište kod Nove Gradiške. U reciklažno će se dvorište odlagati korisni otpad koji nije štetan za okoliš. Što se tiče koristi koju će grad imati, to je najmanje jedno radno mjesto. Svako radno mjesto u gradu nama je jako važno – dodala je.

Usvojen je i prijedlog dobitnika godišnjih nagrada Grada Pleternice, a to su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pleternice, NK Slaven Gradac, MID Frkljevci i Šahovski klub Vina Markota dok će počasnim građaninom biti proglašen Slobodan Markota.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI