Na ponos Požegi: Svjetski prvaci u ribolovu i budući olimpijci u karateu

Uspješni sportaši na prijemu kod gradonačelnika
(FOTO: Lidija Galić)

24.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5214

Luka i Marko Budimir, sa svojim su se prijateljima Lukom i Lucijom iz Karate-do kluba "Požega", s europskog prvenstva u karateu, održanom u Brčkom, vratili s tri zlatne i pet srebrnih medalja.

Marko ima osam godina, karate trenira već četiri godine, a petogodišnji Luka počeo je trenirati kad je vidio da se brat s natjecanja vraća s medaljama.

Upravo je natjecanje u Brčkom bilo njegovo „vatreno krštenje“ i kao najmlađi je natjecatelj odnio pobjedu te oduševio gledatelje u dvorani.


- Malo mi je bilo teško, ali pobijedio sam – kratko nam je rekao Luka.


Njegov stariji brat dodaje da obojica jako vole trenirati, a neke poteze i kate zajedno vježbaju kod kuće.

- Ovo europsko prvenstvo je značajno jer karate još uvijek nije olimpijski sport. To će postati 2020. godine. Naglasak je zato na rad s djecom jer će upravo oni imati priliku natjecati se pod okriljem Olimpijskog odbora – rekao je Zdenko Oroz, trener Karate do kluba Požega.





Mlade je sportaše danas primio gradonačelnik Vedran Neferović. Uz njih su na prijemu bili Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević, hrvatski reprezentativci i svjetski prvaci u lovu na šarana.

- Da živimo, primjerice, u Engleskoj, u ovome što radimo bili bismo profesionalci i od toga dobro živjeli – rekao je Hrvoje Jakopčević nakon što je pojasnio izuzetno stroga pravila sudjelovanja na ovakvim natjecanjima na kojima, zbog neophodne fizičke spreme, natjecatelji prolaze čak i doping kontrolu.



Dalibor i Hrvoje od iduće će godine na natjecanjima imati inozemne sponzore koji su „bacili oko na njih“ zbog izuzetnih rezultata na svjetskom prvenstvu održanom u Italiji. Iako je ribolov u drugim zemljama vrlo unosan sport požeški dvojac i ne razmišlja o transferima te će i na narednim natjecanjima braniti boje Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI