FOTO Gorjelo krovište obiteljske kuće: Sumnjaju u podmetanje

Gašenje požara u Vidovcima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8533

Na krovištu obiteljske kuće u Ulici sv. Valentina u Vidovcima pokraj Požege je oko 13,40 sati buknuo požar. Na intervenciju su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, djelatnici HEP-a, HEP Plina i policijski službenici. Požar je već oko 14 sati bio lokaliziran. Šteta je samo materijalna, u dvorištu se može vidjeti i dio nagorenih stvari.









Doznajemo da u kući žive dvije obitelji, no nitko nije nastradao. Požar je, prema tvrdnjama susjeda, vjerojatno podmetnut. Zapovjednik požeške vatrogasne postrojbe, pak, upozorava građane da čiste svoje tavane kako bi spriječili eventualne štete.

- U gašenju je sudjelovalo šest vatrogasaca s četiri vozila. Dojavu smo zaprimili u 13:44, u 14 sati smo ga već lokalizirali. Najvažnije je da smo izašli na vrijeme i da smo uspjeli spasiti krov. Obično, kad vatra zahvati krovište u tom dijelu, izgori cijeli krov. Na krovištu je nagorjela i građa koja će se vjerojatno morati mijenjati, tako da je šteta velika. Uspjeli smo spriječiti da se to ne proširi dalje. Trebalo bi ljudima reći da čiste svoje tavane. Uz to krovište prolaze dva dimnjaka. Je li uzrok dimnjak ili nešto drugo, ne bih u to želio ulaziti. Uglavnom je gore bila veća količina zapaljivog materijala od papira od odjeće i plastike. To su sve stvari koje ne bi trebale biti na takvim prostorima - izjavio je Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Požege.

Policijski službenici trenutačno obavljaju očevid i nakon njega ćemo znati više.









Dodano 25.11. u 9:25

Policija još istražuje uzrok ovog požara. U policijskom izvješću jutros piše samo da "slijedi kriminalističko istraživanje".







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI