¨Ovaj most Pakra neće odnijeti, a ni Lipik uskoro više neće biti ugrožen¨

Davor Novinc iz Hrvatskih voda (desno) s gradonačelnikom Huškom
(FOTO: Mario Barać)

24.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5997

Pješački most na rijeci Pakri nedaleko pakračke bolnice, čija obnova je započela krajem prošlog tjedna, vrijedan je 362 tisuće kuna. Potvrdio je to Davor Novinc, voditelj daruvarske vodnogospodarske ispostave Hrvatskih voda na današnoj konferenciji za medije održanoj na samo gradilištu.

Obnova mosta financirana je interventnim sredstvima Hrvatskih voda za saniranje šteta od poplava uz sudjelovanje Grada Pakraca.




- Ovaj most Pakra neće moći odnijeti, most će biti postavljen okomito na vodotok i bit će visok oko 3 metra. U srijedu je planirano betoniranje upornjaka, a potom očekujemo da će stići i metalna konstrukcija i elementi. U sklopu ovih radova će biti uređeni i prilazi. Uglavnom, vrijede rokovi koje sam ranije rekao i obnovljeni most će biti u funkciji do 15. prosinca - rekao je Novinc.


Sa suradnicima i u pratnji pakračkog gradonačelnika Davora Huške i njegove zamjenice Anamarije Blažević, obišao je i gradilište uređenja vodotoka rijeke Pakre u Filipovcu.

- Tamo gdje je poplava pokazala da postoji problem, tamo i radimo. Mi smo pri kraju s radovima na nasipu prema Lipiku i Lipik više neće biti ugrožen ni kod metar veće vode od one što je bila u svibnju. Imali smo problem i na mostu Brezine - Bujavica gdje je voda potkopala i gotovo uništila most. Sada smo to sanirali i zaštitili. I u Lipiku kod Dakićevog mosta voda je odnijela i prijetila nasipu i to smo ovih dana završili. Dakle, radimo sve što možemo, unutar sredstava kojima raspolažemo - rekao je Novinc.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI