Putničke agencije nagradile Kukuruzni labirint i Muzej u loncu

Kukuruzni labirint u Viškovcima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5302

Kukuruzni labirint obitelji Pilaš iz Kuzmice te Gradski muzej Požega s projektom „Muzej u loncu“ dobitnici su nagrade Simply the best u 2014. godini koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

- Nismo išli na megalomanski projekt ili nekakve velike prihode. Imali smo velik broj posjetitelja i zbog toga već sad razmišljamo o nekim novima projektima i proširenju ponude – rekao je Branko Pilaš, vlasnik prvog hrvatskog kukuruznog labirinta na koji je posebno ponosna predsjednica TZ Grada Pleternice Antonija Jozić.




- Naša je Turistička zajednica osnovana tek proljetos i prvi projekt koji smo aplicirali osvojio je nagradu. Zbog toga sam vrlo ponosna kao i na obitelj Pilaš koja je realizirala ovu ideju – rekla je Jozić.


- Kontinuirano radimo na turističkim rutama kojima kroči naš „Muzej u loncu“. Organiziramo i radionice u ugostiteljskim objektima gdje posjetitelji imaju priliku naučiti pripremati tradicionalna jela „Muzeja u loncu“. Naše natkuhavanje je vrlo dobro prihvaćeno u sklopu Aurea festa i kroz sve naše manifestacije provlačimo ideju Muzeja u loncu – podsjetila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

- Ponosni smo što smo dobitnici ovog krasnog priznanja te s nama prvo mjesto dijeli veliki dugoočekivani postav vukovarskog muzeja u koji je uloženo puno znanja i sredstava,a u dobrom smo društvu čuvenog Krapinskog muzeja i muzeja Labinštine – istaknula je ravnateljica Gradskog muzeja Požega Maja Žebčević Matić.



Dobitnicima nagrada čestitao je župan Alojz Tomašević. Istaknuo je da požeški muzej ovom pričom pronosi ime grada Požege i Požeško-slavonske županije diljem Europe. Čestitao je i OPG-u Pilaš ističući da su na ovaj način pokazali da inovativnost i razmišljanje kako drukčije pristupiti turizmu te u dobroj vjeri, ponekad i u igri, mogu rezultirati veliki projektom.


Foto: Lidija Galić



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI