Školama u Lipiku i Jakšiću vrijedna donacija knjiga na francuskom

Donacija knjiga na francuskom jeziku
(FOTO: OŠ Lipik/Facebook)

23.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3760

Udruga hrvatsko-francuskog prijateljstva Lipik donirala je vrijedne knjige na francuskom jeziku osnovnim školama "Lipik" i "Mladost" iz Jakšića, jedinim osnovnim školama u kojima se uči francuski jezik u našoj županiji. Mladi Lipičani koji uče Francuski jezik već tri godine i Jakšićani koji ga uče od ove godine, dobili su tako par stotina knjiga, stripova, enciklopedija, slikovnica, jezičnih priručnika i rječnika. Osnovna škola Mladost je dobila i vrijednu "La Nouvelle Encyclopedie" u 12 svezaka te enciklopedijski rječnik "Larousse" u 3 sveska. Sad svi mogu učiti francuski jezik uz izvornu literaturu.



- Dobili smo poruku od Veleposlanstva Francuske Republike o udruzi koja sakuplja otpisane knjige iz knjižnica i trgovina. Sortiraju ih i šalju organizacijama koje organiziraju učenje francuskog jezika. Tako su ih slali u Rumunjsku, Crnu Goru, Dubrovnik. Javili smo se na poruku i rekli "Super, primit ćemo knjige!". Dobili smo ih stvarno puno. Knjige su otišle i u četiri osnovne škole u Zagreb, u Francuski krug prijateljstva u Varaždinu i u Osijek. Mi smo kao udruga naravno odlučili darovati knjige Osnovnoj školi Lipik. Na vašem portalu smo vidjeli da se nastava francuskog jezika pokreće i u Jakšiću. Onda smo odlučili i njima dati knjige jer je uvijek lijepo imati izvorne materijale. Predsjednica naše udruge Jacqueline Ivezić je kontaktirala ravnatelja Osnovne škole Mladost. Ravnateljica Osnovne škole Lipik nam je izašla u susret i onda smo se tamo svi okupili u srijedu da predamo knjige - ispričala nam je Martina Terranova, tajnica Udruge hrvatsko-francuskog prijateljstva Lipik.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI