Gradi se novi pješački most na Pakri, bit će u funkciji za 3 tjedna

Radovi na pješačkom mostu na Pakri
(FOTO: Mario Barać)

21.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3818

Radnici daruvarske "Vodoprivrede" započeli su jučer s radovima obnove željeznog mosta preko rijeke Pakre u Pakracu, iza bolnice, koji je uništen u svibanjskoj poplavi.



Kako nam je rekao Davor Novinc, voditelj daruvarske Vodnogopodarske ispostave Hrvatskih voda koja je investitor obnove mosta, vremenski uvjeti ne mogu poremetiti dinamiku radova. Zato Novinc očekuje da će most biti u upotrebi već sredinom prosinca.





- U tijeku su građevinski radovi iskopa i izgradnje upornjaka. Ovaj dio radova bi trebao biti završen do kraja idućeg tjedna. Oko prvog prosinca dolaze nosači koji su izradi i vare se na licu mjesta. Radi se o dva nosača, dužine 12 i 11 metara. Nakon toga će biti postavljeni na izbetonirane upornjake pomoću velike dizalice. Potom slijedi varenje ograde i ostalih detalja na mostu. Pješački most će biti raspona 23 metra i širine metar i pol - rekao je Novinc.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI