Komunalac nabavio kante i kontejnere, kupuju i novo vozilo

Komunalac
(FOTO: Lidija Galić)

21.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3859

Komunalac Požega je nedavno sklopio ugovor za nabavu posuda za otpad vrijedan oko 1,7 milijuna kuna. Posude uključuju kante za odvojeno prikupljanje papira i 90 kontejnera za odvojeno skupljanje papira, plastike i stakla koje će rasporediti po Požegi i cijeloj Požeštini.

Nabavit će se i 50 novih kontejnera za komunalni otpad. Nedavno je raspisan i natječaj za novo komunalno vozilo s dizalicom. Dio sredstava za obje investicije je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Iz dopisa koji potpisuje Marijan Madunić, službenik za informiranje u Komunalcu, dozanjemo da se planira i izgradnja reciklažnog dvorišta. Nakon objavljenog javnog natječaja sklopljen je ugovor s tvrtkom Gradatin iz Sesveta.

"Radi se o nabavci posuda za otpad od 120 litara za prikupljanje papira koje će se koristiti za odvojeno prikupljanje papira u Gradu Požegi i podijelit će se građanima. Pored toga isporučit će se kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada PE-HD od 1.100 litara. Ukupno ih je 50 plavih za papir, 20 zelenih za staklo i 20 žutih za plastiku. Kontejneri će služiti za odvojeno prikupljanje papira, stakla i plastike sukladno obvezama iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom i provođenju odvojenog prikupljanja otpada u gradu Požegi i ostalim jedinicama lokalne samouprave. Ugovor obuhvaća i nabavku pocinčanih 50 kontejnera za komunalni otpad od 1.100 litara te pet otvorenih kontejnera od 5 kubičnih metara, koji će zamijeniti određeni broj dotrajalih kontejnera. Dio sredstava osiguran je iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ugovorena vrijednost je 1.387.000 kuna plus PDV", pojašnjava Madunić.


Objavljen je i otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za specijalno komunalno vozilo s nadogradnjom – sanduk s dizalicom za komunalne potrebe.


"Postupak nabave je u tijeku. Procijenjena vrijednost je 295.000 kuna bez PDV-a, a dio financijskih sredstava osiguran je iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vozilo je namijenjeno za sve vrste radova u komunalnim poslovima i potrebito je jer Komunalac Požega d.o.o. nema u svom voznom parku takvo specijalizirano višenamjensko vozilo, čijom nabavkom će se poboljšati mogućnosti obavljanja poslova i smanjiti troškovi.

Ovim nabavama zaključuje se plan investiranja za 2014. godinu, a u idućem razdoblju predstoji uspostavljanje reciklažnih dvorišta kao još jedna obveza iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom", stoji u odgovoru iz Komunalca.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI