Požega ostaje bez 4 mil. kn: ¨Umirovljenike nećemo dirati, ali rezat ćemo udrugama¨

Vedran Neferović i Darko Puljašić
(FOTO: Mario Nakić)

20.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6211

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović, ujedno potpredsjednik Udruge gradova RH, vratio se jučer sa sastanka iz Zagreba na kojem su predstavnici svih hrvatskih gradova, bez obzira na stranačku pripadnost, usvojili zajednički zahtjev s kojim idu prema Vladi i Saboru, a kojim traže da se korigiraju najavljene izmjene Zakona o porezu na dohodak i druge mjere koje se tiču financiranja lokalne samouprave.

- Dosad očito nije bilo dovoljno razboritosti u Vladi da realno sagleda sve probleme s kojima ćemo se mi susresti nakon uvođenja najavljenih mjera. Grad Požega će ostati bez 4 milijuna kuna u projekciji proračuna za iduću godinu. Ne želimo zadirati u prava koja određene skupine građana imaju, to se prvenstveno odnosi na umirovljenike i sufinanciranje gradskog prijevoza i na subvencioniranje djece koja idu u privatne vrtiće, ali sigurno je da ćemo rezati davanja udrugama. Svakako ćemo morati tražiti način da taj nedostatak u proračunu nekako nadoknadimo, a sad, kako će to biti, vidjet ćemo kad proračun bude gotov - rekao nam je gradonačelnik Neferović.

- Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je na Skupštini Udruge gradova rekao da će gradovi moći povući sredstva preko natječaja iz fondova, međutim pitanje je vremena i realizacije tih natječaja. Jako sam skeptičan i ne vjerujem da će ti rokovi biti već u sljedećoj godini te da ćemo tako moći nadoknaditi manjak u proračunu već za 2015. godinu. Tako da mislim da je to dosta teška situacija - ustvrdio je Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI