Kod arke u osam: Predstava koju će rado pogledati cijela obitelj

Gradsko kazalište Požega
(FOTO: Lidija Galić)

17.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6343

Nakon kazališne uspješnice Vjenčani list, realizirane u suradnji s Gradskim kazalištem Požega, redatelj Damir Mađarić ovih dana u Požegi postavlja još jednu predstavu. Riječ je o dječjoj predstavi "Kod arke u osam" koja će premijerno biti izvedena 23. studenoga.

- Urlich Hub je jedan od najpoznatijih njemačkih autora. Tekst je svoju praizvedbu doživio 2006. godine u Njemačkoj, a svoju prvu hrvatsku praizvedbu doživjet će upravo u Požegi. To je tekst koji bi trebao zaintrigirati sve uzraste. Govori o pitanju koje tangira sve katoličke nacije, a to je pitanje Boga, tko je i što je Bog - rekao je na konferenciji za novinare redatelj Damir Mađarić.




- Radnja se odvija na Sjevernom polu gdje se nađu tri pingvina i jedan golub. Tema je potop i Noina arka na koju trebaju ući samo dva pingvina. Što će biti dalje i kako će se priča rasplesti vidjet će se u samoj predstavi - dodao je Mađarić.


- Predstava šalje lijepe poruke o prijateljstvu, suradnji i što je najvažnije prihvaćanju u razlikama među ljudima - rekao je Mirel Huskić, jedan od "pingvina" u predstavi.



Uz Darija Haka koji je dio glumačke ekipe, još jedan Požežanin sudjeluje u realizaciji ovog projekta, a to je Tin Tonković koji je napravio glazbu.

- Iako je riječ o predstavi za djecu to je ujedno komedija za cijelu obitelj - istaknula je Valentina Soldo pozivajući Požežane na premijeru 23. studenog u 18 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI