VIDEO: ¨Ovo poklanjamo ljudima koji još nisu bili u kazalištu¨

16.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7678

Moto 6. Noći kazališta "Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu", najbolje je pokazao dobru atmosferu koja je jučer vladala u požeškom Gradskom kazalištu, ali i Kazališnoj kavani i cafe baru Alibi gdje se odvijao nikad bogatiji i raznovrsniji program. Glavne atrakcije domaća produkcija "Vjenčani list" i premijerno prikazana predstava "Muškarci su s Marsa, a žene s Venere" kazališta Teatroman iz Zagreba su bile rasprodane pa je bilo i onih koji su stajali. Ova premijera djela redatelja Borisa Kovačevića oduševila je Požežane. Nekoliko "žrtava" iz publike dobilo je priliku i sudjelovati u izvrsnoj kombinaciji "stand up-a", monodrame i bračnih savjeta. Glavni glumac Roman Šušković-Stipanović odlično je uspio u razbijanju četvrtog zida koji dijeli pozornicu i publiku.



- Očito je Noć kazališta dovela ljude otvorena srca koji su se došli zabaviti pa su tako doprinijeli da dođe do obostranog uživanja. Predstava je tematski bazirana na stereotipima u odnosima između muškaraca i žena. Naravno da ni ja nisam izuzetak, i ja živim većinu tih stereotipa. Predstava služi prije svega da zabavi publiku, ali nadam se da je ostavila i malo dublji trag. Nadam se da je upozorila na neka ponašanja i uputila parove da otvoreno porazgovaraju o svom braku ili vezi "što koga s ove druge strane smeta i što bi trebalo promijeniti". Nadam se da će to unaprijediti i kvalitetu njihovog života. Prezadovoljan sam. S obzirom na to da je danas subota, većina publike si može priuštiti malo duže spavanje. Čini mi se da je taj termin u 23 sata za ovu predstavu izvanredan - izjavio nam je Roman Šušković-Stipanović.







Noć kazališta su pohvalili glumci, publika i sudionici drugih događanja poput večeri Pjesničkog potpurija Srednjoškolske kazališne družine u cafe baru Alibi. Tamo se doslovno tražilo desetak stolica više. U Kazališnoj kavani bogat glazbeni program izvodili su "Javni red" i Bruna Oberan. Noć je imala i svoj dan - najmlađi kazalištarci su svoj program izveli ipak u dopodnevnim satima na izložbi "Od igre do osmijeha". Za svakoga se našlo ponešto.

- Maki je svirao gitaru. Cure i dečki su pjevali. Dečki su sami smislili što će svirati, imali smo jednu blues pratnju. Bila je čak ideja da se nešto repa, ali nije bilo ništa od toga. Izveli smo ljubavnu poeziju poznatih svjetskih književnika, među kojima su Tadijanović, Matoš, Mihalić. Sve je nastalo spontano. Trebali smo možda malo veći prostor, ali bilo je zabavno, osjetila se topolina i glumačka opuštenost. Bilo je jako divno, baš smo surađivali s publikom - kazale su nam recitatorice Anabela Sulić i Marija Lešković.





- Naša noć je pred nama, to je dodjela nagrada hrvatskog glumišta. To je noć kad bi trebali piti i jako se veseliti, ali to obično bude organizirano za k... pa onda možemo reći da je ovo naša noć koju poklanjamo ljudima koji nisu nikad bili u kazalištu jer mogu kupiti kartu za 25 kuna i vidjeti sviđa li im se, neće puno izgubiti - rekao je bez dlake Robert Ugrina, glumac u predstavi "Vjenčani list".





- Drago mi je uvijek igrati pred domaćom publikom. Uvijek je tu lijepo doći kući. Sad kad sam tu ću se još otići družiti s prijateljima i rodbinom. Kad ljudi budu sretni, onda budemo i mi. Ovogodišnji program Noći kazališta je super, bogat je ima dvije predstave, SKAD i Tomo Čmelar imaju čitanje poezije. Zapravo Požega jako dobro stoji i ima svakog mjeseca poneku predstavu. U odnosu na neke druge gradove tu se nešto i događa - dodao je njegov kolega Ivan Grčić, mladi požeški glumac.

FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI