Trebaju prazniti kontejnere, a ne znaju ni gdje je Pakrac

Kontejneri za selektivno sakupljanje otpada u centru Pakraca
(FOTO: Mario Barać)

14.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5223

Nakon što smo ukazali na problem kontejnera na takozvanim "zelenim otocima" u Pakracu, konkretno na Trgu dr. Ivana Šretera, koji su puni i pored kojih su građani počeli odlagati otpad, netko je očistio smeće oko kontejnera, ali kontejneri još nisu ispražnjeni. Danas su građani, kako smo se uvjerili, opet počeli odlagati svoje smeće pored samih kontejnera.

Pokušali smo saznati tko je zadužen da riješi ovaj problem u samom središtu Pakraca.




Pakrac, to je negdje kod Koprivnice?


Vođeni logikom najprije smo nazvali broj telefona koji je otisnit na žutom kontejneru. Javio nam se dispečer tvrtke Unijapapir iz Osijeka.

- Koliko znam, mi nikada nismo ni praznili kontejnere u Pakracu, a ne znam ni gdje je to, negdje blizu Koprivnice? - pitao je dispečer Nebojša. Nakon što smo mu pojasnili gdje se Pakrac nalazi, ostao je pri konstataciji da tvrtka Unijapapir Osijek na ovom području nikada nije praznila kontejnere, ali se složio da je onda nelogično da na kontejnerima piše broj njihovog telefona.

Kontaktirali smo potom pakrački Komunalac gdje nam je Adriano Baškiera, voditelj komunalnog pogona zadužen i za koordinaciju pražnjenja kontejnera, rekao kako kontejnere treba prazniti Unijapapir iz Zagreba.

Komunalac: Molimo i čekamo

- Ova tvrtka treba prazniti kontejnere za papir i PET plastičnu ambalažu, dok kontejner za staklo prazni tvrtka Unijanova također iz Zagreba. I dok se kontejner za staklo prazni svakih mjesec ili mjesec i pol dana i stanje je u redu, puno veći su problemi s kontejnerima za papir i plastiku. Mi poslužitelja moramo doslovno moliti da to odradi, a kada ih i kontaktiramo i kažemo da je potrebno pražnjenje, nakon toga još čekamo barem mjesec dana jer se uvijek pojave neki tehnički problemi. Također, imaju i točnu shemu gdje se "zeleni otoci" nalaze, ali se često dogodi da neke kontejnere jednostavne preskoče i ne isprazne - pojašnjava Baškiera.

Pitali smo ga i kada su zadnji put kontaktirali Unijapapir Zagreb i zatražili pražnjenje kontejnere. - Prije desetak dana - odgovorio je Baškiera.



Rješenje su reciklažna dvorišta

Dodao je i kako će rješenje ovog problema biti otvaranje reciklažnih dvorišta u Pakracu i Lipiku.

- Mi smo već nabavili nove kontejnere koje ćemo u upotrebu staviti kada budu otvorena reciklažna dvorišta, a vjerujem da će to biti do sredine sljedeće godine. Tada ćemo zatražiti od Unijepapira da povuče svoje kontejnere, a mi ćemo sami organizirati pražnjenje naših kontejnera pa će situacija biti daleko bolja - najavljuje Baškiera.

Unijapapir Zagreb: Praznimo kada naruče

Na kraju smo kontaktirali i Unijapapir Zagreb gdje nam se javio disponent Tomislav Palijan.

- Mi praznimo kontejnere i kako naručuju iz Pakraca, tako mi šaljemo vozila. Koliko znam, u zadnje vrijeme nije bilo poziva - rekao nam je Palijan. Kada smo mu rekli da u Komunalcu tvrde suprotno i da su ih zvali prije 10 dana, Palijan odgovara: - Ne znam, moram provjeriti, ali ne vjerujem jer to bi bilo ispražnjeno.

E-mailom smo mu poslali i fotografije zatrpanih kontejnera, a Palijan se složio da je to važno što prije riješiti. Sad je na svima nama da čekamo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI