Filmovi Nedžada Begovića do suza nasmijali požešku publiku

Art kino u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

14.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3970

Dokumentarci bosanskohercegovačkog redatelja Nedžada Begovića prikazani sinoć izazvali su pravu gužvu u požeškom Art kinu. Tridesetak gledatelja je dobro izvježbalo sve mišiće potrebne za smijanje u malom prostoru udruge GFR Film-video u hotelu "Grgin dol".

Prvi film "Jurinko" na duhovit način govori o životu Jurinka Rajiča, poznatog animatora filma "Čudesna šuma" i brojnih drugih animiranih filmova. Film "Kugla" govori o životu Amira Kurta Kugle, pjevača bendova Sing-Sing i Karne, a na duhovit način predstavlja i obiteljske vrijednosti. "Zizi", film o Sarajliji koji pokušava preživjeti u vremenu općeg pesimizma i besparice, pobrao je najviše smijeha. Publika je uživala u sva tri dokumentarca od početka do kraja.

- Odabrali smo Nedžadove filmove zato što ga znamo i zato što je dobar. Riječ je o tri vrlo dobra dokumentarna filma koja na zanimljiv način opisuju ljude u Bosni. Prikazani su na jedan narodski način, vrlo jednostavno, a opet s velikom snagom koja izvire iz tih samih osobnosti. Riječ je o izuzetno kvalitetno prikazanim, naizgled nebitnim protagonistima. Filmovi su inače snimljeni u produkciji Federalne televizije BiH, a ovo je prvi put da su prikazani u Požegi. Nedžad Begović i mi imamo dugu suradnju još od vremena kad je radio premijere ovdje, bio je član žirija na našem festivalu i njegujemo prijateljski odnos s njim i raznim drugim autorima u BiH. Vidi se velik interes publike. Kad god imamo projekcije njegovih filmova, uvijek je gužva i traži se stolica više - rekao nam je Zvonimir Karakatić, član GFR Film-videa odgovoran za odabir filmova.


- Svidio mi se najviše zadnji "Zizi". Tema je dobra i zadovoljna sam. Pun je dobrog humora i odgovara mi generacijski. Moram priznati da nisam nikad gledala filmove Nedžada Begovića. Svakako je riječ o dobro provedenoj večeri. Prvi put sam u Art kinu i svakako ću doći opet - kazala nam je gledateljica Lidija Böhm-Petošić.


- Sva tri filma su mi izvrsna. Film "Kugla" mi je bio najbolji jer govori o pjevaču meni jako drage grupe "Karne". Bilo je bolje nego što sam očekivao. Mislio sam da će biti riječ o malo tmurnijim i mračnijim filmovima, ali su bili baš veseli i dobri. Riječ je jednom od boljih programa u Art kinu. Danas je bilo dosta ljudi, volio bih da je tako svaki put - rekao nam je gledatelj Bojan Đurđević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI