Počela adaptacija: Ministarstvo u Lipu ulaže 623 tisuće kuna

Budući Veteranski centar u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

12.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5410

Ministarstvo branitelja u prvu fazu uređenja i adaptacije nekadašnjeg hotela Lipa u Lipiku, koji se prenamjenjuje u Veteranski centar, ulaže nešto više od 620 tisuća kuna, potvrdio nam je Zvonimir Galić iz kabineta ministra branitelja.

- Izvođač prve faze uređenja i adaptacije Veteranskog centra, podružnica Lipik, je tvrtka C.S.P. d.o.o. za građevinarstvo i proizvodnju. Vrijednost ugovorenih radova u prvoj fazi je gotovo 500 tisuća kuna što je oko 620 tisuća kuna s PDV-om - rekao nam je.

Kapacitet 25 korisnika


Na pitanje o kapacitetu Veteranskog centra Lipik, Galić odgovara da će nakon završetka cjelokupne adaptacije i prenamjene centar moći primiti 25 korisnika. Dvije će sobe s kupaonicama biti potpuno prilagođene za smještaj hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata prve skupine, s oštećenjem organizma od 100 posto.


Svečano otvorenje 7. prosinca

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana nam je potvrdio da će Veteranski centar u Lipiku biti svečano otvoren 7. prosinca.
- Nakon prve faze i otvaranja Veteranskog centra, slijedi nastavak radova i dogradnja, a završetak se planira u proljeće 2015. godine - odgovorio je Kasana na naš upit.
Među zahtjevima koje su prije nekoliko dana izložili prosvjednici, članovi Udruge 100-postotnih ratnih invalida Domovinskog rata prve kategorije, koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Zagrebu, je i zahtjev upućen Siniši Vargi, ministru zdravlja, za otvaranje bolnice za ratne veterane u Lipiku.

Hoće li Lipik dobiti i bolnicu za ratne veterane?

Kasanu smo pitali znači li to da bi Lipik uz Veteranski centar mogao dobiti i bolnicu za ratne veterane. Kaže da se o ovoj temi nije razgovaralo na sastanku sa zamjenicom ministra Vesnom Nađ, održanom u Lipiku.
Isti smo upit poslali i u Ministarstvo branitelja. Uputili su nas na Ministarstvo zdravlja iz kojeg do danas nismo dobili odgovor.

Adaptacija bivšeg hotela Lipa započela je 6. studenog. Neslužbeno smo doznali da su namještaj i oprema iz nekadašnjeg hotela odvezeni u Gunju kao pomoć poplavljenima.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI