Počinje sezona cijepljenja: Za našu županiju osigurano 5.500 doza

Zavod za javno zdravstvo PSŽ
(FOTO: Anđelko Banović)

10.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 2033

Na nivou cijele Republike Hrvatske, pa tako i u Požeško-slavonskoj županiji, započinje cijepljenje protiv gripe od četvrtka, 13. studenog.

- Za našu županiju osigurano je 5.500 doza cjepiva namijenjenog zaštiti od tipova virusa gripe koji se očekuju u ovoj sezoni. Koristi se uobičajeno sezonsko cjepivo koje se ni po čemu ne razlikuje od dosadašnjih koja su godinama u upotrebi. U njegovom su sastavu sojevi virusa A (H1N1 i H3N2) i soj virusa B.

Cijepljenje je namijenjeno u prvom redu starijim osobama, kroničnim bolesnicima bez obzira na dob i zdravstvenim djelatnicima. Kronički bolesnici se cijepe kod svojih izabranih liječnika, a ostali (stariji od 65 godina i zdravstveni djelatnici) mogu se cijepiti kod svojih liječnika i u Zavodu za javno zdravstvo - stoji u obavijesti koju potpisuju Ante Vitalia, voditelj Službe za epidemiologiju i Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.


Cijepljenje u Zavodu za javno zdravstvo u Požegi moći će se od 13. studenog obaviti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 10 sati, a u Pakracu utorkom i četvrtkom od 8 do 10,30 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI