Zbog kvara na dalekovodu Jakšićani sinoć ostali bez struje

Dalekovod - ilustrativna fotografija
(FOTO: Wikimedia.com)

07.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3221

"Možete li saznati zašto u Jakšiću već drugu noć ovaj tjedan nema električne energije?", glasi pitanje koje je na mail jutros poslala čitateljica iz Jakšića.

Od dežurnog dispečera u Elektri Požega doznajemo kako je riječ o kvaru na dalekovodu koji je uočen sinoć oko 1 sat, a oko 5 sati je omogućena opskrba električnom energijom okolice Jakšića dok u samom Jakšiću struje nije bilo sve do 8 sati. O prijašnjim kvarovima HEP nema informacija.

- Sinoć je "ispao" 10-kilovoltni dalekovod u Jakšiću. Kvar je otklonjen jutros i struju sad imaju svi. Nije riječ samo o javnoj rasvjeti, nego i o širokoj potrošnji. Kvar smo uočili oko 1 sat poslije ponoći i sanirali smo ga do 7:56. Pukao je vez na jednom izolatoru koji je pao na konzolu, a budući da je konzola uzemljena, cijeli dalekovod je ispao van pogona. S obzirom da po noći nemamo dežurne ekipe, trebalo je malo vremena dok su naši djelatnici pustili električnu energiju u dio okolice, tako da je u 5 sati bez napajanja ostao još samo Jakšić. Struje inače nije bilo od Kaznionice u Požegi, Eminovaca i Svetinje do Kaptola i Jakšića. Koliko mi je poznato, ovih dana na tom području nije bilo drugih problema, samo sinoć uslijed kvara cijeli Jakšić nije imao struje - pojasnio nam je dežurni dispečer u HEP-u Ivica Potnar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI