Vatrogasci spasili dvorac u Trenkovu: ¨Požar je podmetnut!¨

Posljedice požara na trenkovačkom dvorcu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

06.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8843

Županijski centar 112 je u 16:30 zaprimio dojavu o požaru na trenkovačkom dvorcu. Brzom intervencijom 15 vatrogasaca DVD-a Velika, DVD-a Trenkovo i JVP PSŽ s četiri vozila požar je lokaliziran za samo 13 minuta, izvijestio nas je Ante Adžić, predsjednik DVD-a Velika.

Materijalna šteta je vidljiva na zapaljenim prozorima. Na teren su izašli i djelatnici policije koji provode istragu. Od zapovjednika DVD-a Velika doznajemo kako je požar podmetnut.




- Zapaljeni su plastični elementi na prozorima. To je gorjelo na tri prozora. Na prvom katu je isto tako otrgnuta i zapaljena plastika. Svakako je riječ o namjernom činu jer je vatra zapaljena na četiri odvojena mjesta. Iako je dvorac godinama zapušten, nikad nismo imali takav slučaj. Požar smo lokalizirali u 13 minuta nakon dojave, ovaj put je super prošlo, ali netko je mogao zapaliti cijeli dvorac. Da smo došli malo kasnije, imali bismo veliki problem jer je gornji dio pun drvene konstrukcije. Što se tu treba reći, požar je namjerno podmetnut - izjavio nam je Dejan Matijević, zapovjednik DVD-a Velika.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI