Za najupornije: Trčat će se 10-kilometarskom makadamskom stazom

Papučki cener
(FOTO: Facebook Papučki cener)

05.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3819

U sklopu obilježavanja obljetnice pogibije 11 hrvatskih branitelja na bazi na Papuku ove će godine po prvi put biti održana brdska utrka „Papučki cener“.

- Riječ je o utrci u dužini od 10 kilometara. To je najteža brdska utrka u Slavoniji, a s obzirom da se održava 30. studenog možemo očekivati loše vremenske uvjete. Start je u deset sati u Velikoj, u blizini zgrade Parka prirode Papuk, a cilj kod Anđine barake na cesti Nevoljaš – Jankovac – rekao nam je inicijator utrke Drago Štokić.




Prijave za Papučki cener se primaju do 15. studenog na mail [email protected]. Na popisu je već sada 23 natjecatelja među kojima i pet žena.


- Utrka je ozbiljna, makadamskom stazom se trči deset kilometara s oko 450 metara uspona što je svrstava u dosta teške utrke. Najbrži bi na cilju mogao biti za oko 45 minuta, ali s obzirom na to da je moguć snijeg pa čak i poledica moglo bi biti više hodanja nego trčanja – dodao je Štokić.

Organizatori utrke su Park prirode Papuk i Planinarsko društvo Mališćak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI