Čitanje sam zavolio uz knjigu ¨Kako je tata osvojio mamu¨

Antonio Bošković
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8043

Antonio Bošković, učenik sedmog razreda Osnovne škole Julija Kempfa ostvario je najbolji rezultat u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja održanom u Gradskoj knjižnici u povodu Mjeseca hrvatske knjige. Kviz se održava diljem Hrvatske u brojnim narodnim i školskim knjižnicama i "pobjednika" je zapravo mnogo. Učenici su preko interneta morali dati odgovore na pitanja iz četiri pročitane knjige. Ovaj mali Požežanin je ipak po nečemu poseban. Dolazi iz obitelji s 11 djece i svi vole knjigu i učenje i kažu kako im nije tijesno. Antonio osim knjige ima brojne hobije i želio bi postati tenisač.

- Čitali smo četiri knjige: od Zvonimira Baloga "Ljubav za početnike", Dobriše Cesarića "Tišina i druge pjesme", Luke Paljetka "Miševi i mačke naglavačke" i Dragutina Tadijanovića "Srebrne svirale". Morao osam naći stihove u knjigama i dati odgovore na 15 pitanja postavljenih preko interneta. Ja sam izgleda najbrže i najtočnije odgovorio. Čitam puno, svaki tjedan barem jednu knjigu. Može se reći da sam odličan učenik, ali sama nekad i vrlo dobar. Čitanje sam zavolio u četvrtom razredu uz knjigu "Kako je tata osvojio mamu", bilo je i boljih knjiga ali ne mogu ih se sjetiti. Učiteljica još ne zna da sam osvojio nagradu, ali čut će. Svi nastavnici su mi najbolji, nema loših. Učim oko dva sata dnevno. Kad dođem kući iz škole odmah napišem zadaću, dok učim radim bilješke i nije mi teško. Imam puno hobija od nogometa do plivanja, ali najdraži mi je tenis. Na jednom klupskom natjecanju sam bio drugi. Osim hrvatskog jezika, volim matematiku, engleski jezik i informatiku - priča nam Antonio.

- Ima nas 11 djece, a sada nas je u stanu sedmero jer su se četiri sestre udale. Svi su dobri, vrlo dobri i odlični učenici. Najstariji brat studira Kineziološki fakultet. Sad je na četvrtoj godini. U kući imamo samo jedno računalo, ali sad smo samo ja i jedna sestra u školi. Ona je sada drugi razred srednje škole, a ja sedmi. Iako nas ima puno svi se slažemo, sve nam ide i nema nikad gužve u stanu. Volim voziti bicikl, navikao sam biti okružen ljudima i imam puno prijatelja. Iako je jedna sestra više, mi dečki smo ipak glavni. Kad odrastem volio bih biti tenisač i studirati kineziologiju kao i brat Đuro - rekao nam je na kraju Antonio.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI