Prosvjetna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u Kempfovoj školi

Dragan Zovko, ravnatelj OŠ J. Kempfa
(FOTO: Lidija Galić)

04.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11402

Inspekcijski nadzor, proveden u požeškoj Osnovnoj školi Julija Kempfa, utvrdio je da nije bilo nepravilnosti prilikom izbora ravnatelja i zapošljavanja kuharice i asistenata za djecu s posebnim potrebama. Nadzor je obavio viši prosvjetni inspektor Ivica Vomš po anonimnim prijavama koje su stigle Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Podsjetimo, još uvijek aktualnom ravnatelju Draganu Zovku mandat ističe 9. studenog. Školski odbor obavio je nedavno izbor oko kojega se podigla velika prašina. Prvo je bilo problema prilikom izbora u Nastavničkom vijeću jer mnogi nastavnici uopće nisu došli na sjednicu, a onda je i ravnatelj Zovko izbačen iz igre jer nije predao urednu dokumentaciju. Na kraju je tijesnom većinom glasova za novu ravnateljicu izabrana Kornelija Sabljak, nastavnica u OŠ Dobriše Cesarića.

Prosvjetni inspektor je uvidom u dokumentaciju kandidata također utvrdio da je Zovko u prijavi dostavio presliku ovjerene preslike diplome o stečenoj stručnoj spremi. "Ravnatelj je i potvrdio da mu se ovjerena preslika diplome nije nalazila u osobnoj dokumentaciji zaposlenika škole", stoji u zapisniku obavljenog nadzora.


- Grad je, kao osnivač škole, od početka tražio da se poštuje zakon i da se procedura izbora ravnatelja tako provede. Nažalost, sve one manipulacije su se pojavile prema javnosti, a imam saznanja i da je ravnatelj davao određene informacije roditeljima i nastavnicima o poništavanju natječaja, o nezakonitostima, sve to sada pada u vodu i vidljivo je da je postupak zakonit, a da je čovjek očito pretjerao u manipulacijama oko cijele te procedure - komentirao je Vedran Neferović, gradonačelnik Požege. Dodaje kako je zanimljivo da nastavnici nisu po njemu ozbiljno shvatili izbor ravnatelja, što je vidljivo i po velikom broju nevažećih listića na Nastavničkom vijeću.


Neferović se osvrnuo i na priloženu dokumentaciju ravnatelja Zovka.

- Postavlja se pitanje kako je izabran za ravnatelja 2009. godine, na osnovu kakve dokumentacije? Gdje je tada bila pravovaljana diploma gospodina Zovka, odnosno ovjerena preslika ili original i kako to da ovih 5 godina nigdje u školi toga nije bilo, pohranjeno u njegovom dosjeu? Na osnovi koje dokumentacije je tada izvršen njegov izbor? To mi je vrlo čudno - ustvrdio je gradonačelnik.

Odgovor na ovo pitanje, kao i komentar na zaključak prosvjetne inspekcije, od ravnatelja Dragana Zovka nismo mogli dobiti. Na naš telefonski poziv rekao je samo: "Hvala lijepa" i spustio slušalicu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI