Prvi vandalizam na Rekreaciji: ¨Nema razloga da se to čini¨

Goran Ribičić pokazuje odrezani dio ograde na Rekreaciji
(FOTO: Aleksandar Grlić)

30.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10529

"Mi ćemo tu ogradu promijeniti, međutim dokad tako?", pita se Goran Ribičić, ravnatelj ustanove Sportski objekti Požega. Nije prošlo dugo od uređenja Sportsko-rekreacijskog centra da dođe do prvog vandalizma. Nepoznati počinitelj je izrezao ogradu sa stražnje strane malonogometnog igrališta. Na rekreaciji je prisutno uvijek barem dva redara osim noću pa se incident dogodio vjerojatno sinoć između 22 i 6 sati. Policija je o vandalizmu obaviještena ujutro i u tijeku je istraga.



- Naši djelatnici su to primijetili jutros, a vjerojatno se dogodilo tijekom noćnih sati kad nema nikoga. Vidi se da je počinitelj ogradu izrezao škarama za željezo. Prvo je odvalio kopču i pokušao odviti vijak, a kada mu to nije pošlo za rukom, uzeo je škare i izrezao ogradu. To samo pokazuje koliko građani cijene nešto što se napravi za njih. Ne vidim razloga zašto bi netko bio ljut jer je ograda tu stavljena zbog sigurnosti. Zbog zaštitnih mreža iza golova postoji mogućnost da se netko zaleti po mraku biciklom ne primjećujući mrežu i da se polomi, a uz to ulaz se nalazi malo dalje. Teško je bilo koga okriviti jer nemamo dokaza, ali velika skupina rekreativnih igrača malog nogometa se skuplja u kafiću preko puta. Nekima je teško otići do službenog ulaza - pojašnjava Ribičić.





- Građanima bih poručio da svi zajedno to trebamo čuvati i održavati, a ne uništavati. Ovo je samo jedan malo grublji oblik vandalizma. Oko igrališta su postavljene klupe i košare za smeće s pepeljarama pa svaki dan dva metra od pepeljare nađete čikove. Moji djelatnici to pokupe i očiste, međutim kako netko namjerno može bacati čik sa strane ako ima pepeljaru? To jednostavno može bolesna glava, a ne normalan čovjek. Trebamo imati malo više kulture ako je nešto pruženo građanima ovog grada. Apeliram na pojedince da počnu razmišljati da to treba sačuvati.

Uskoro kreće projekt videonadzora Rekreacije.

- Imamo neke ponude pa ćemo odabrati najprihvatljivijeg ponuđača. Ljudi iz struke koji postavljaju videonadzor su već tu bili i pregledali teren. Na sva kritična mjesta će biti postavljene kamere možda već idućeg tjedna - kaže Ribičić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI