Skidaju metal s robne kuće: ¨Cilj je ukloniti krš iz centra grada¨ (foto)

Robna kuća u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

29.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4778

Kod nekadašnje robne kuće u Lipiku postalo je vrlo živo i radno. Nakon što je prije mjesec dana ovaj objekt raskrčen i počišćen od granja, izraslog drveća i krupnog otpada, sada su uklonjene zaštitne metalne ploče, a iz košare vatrogasnih ljestava radnik je brusilicom rezao metalne dijelove sa zgrade.

Uz objekt robne kuće nalazi se veća količina metala, a informacije o radovima smo zatražili od Anite Jurković koja je u lipičkoj gradskoj upravi zadužena za informiranje. - Ove radove, u sklopu čišćenja centra Lipika, izvode radnici naše radne grupe. S čišćenjem robne kuće smo krenuli prije Dana grada i cilj je ukloniti krš iz samog centra grada, u neposrednoj blizini crkve, bolnice - pojasnila je Jurković.




Pitali smo je i zašto se s robne kuće skidaju metalni dijelovi. - To ne znam i ne znam kakav je dogovor između vlasnika i gradonačelnika - odgovorila je Jurković.




Od gradonačelnika Vinka Kasane smo pokušali dobiti informaciju kakav je dogovor postignut s vlasnikom zgrade i u koju svrhu se s objekta skidaju željezni dijelovi, no gradonačelnik je zatražio da upit pošaljemo pismenim putem. Podsjećamo da se na rujanskoj sjednici lipičkog Gradskog vijeća gradonačelnik Kasana dotaknuo teme robne kuće.

- Za uređenje oko robne kuće imamo dozvolu od vlasnika. To će odraditi naša radna grupa i Lira, gdje ćemo se mi naplatiti od željeza, takav je dogovor. Ranije nisu pomogli svi pregovori i molitve da se to dođe očistiti. Onda smo rekli idemo mi, ali nećemo baš badava. Rekli smo zvati Metalko da poskida svo željezo da se plati nama, da makar pokrijemo troškove bagera i kamiona. Naravno da nam je svima u interesu da bude uređeno oko robne kuće - rekao je tada Kasana.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI