Otkrivena spomen ploča Mati Kovačeviću (foto)

Otkrivanje spomen ploče na područnoj školi u Gradcu
(FOTO: Anđelko Banović)

25.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5311

Pleternički ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata danas je uz potporu Grada Pleternice otkrila na područnoj školi u Gradcu spomen ploču Mati Kovačeviću, hrvatskom branitelju koji je 27. listopada 1994. godine poginuo na pakračkom bojištu.






Mato Kovačević je rođen 29. listopada 1971. godine u Gradcu pored Pleternice. U obranu Hrvatske se uključio s nepunih 20 godina, 1991. godine kao pripadnik 123. brigade Hrvatske vojske s kojom je sudjelovao u borbama u zapadnoj Slavoniji i Posavini. Godine 1993. prelazi u Specijalnu policiju. Život je izgubio kada je, skupa s kolegom iz Feričanaca, naletio na minu kod Španovice. Imao je nepune 23 godine.






U njegovu čast njegovi su kolege suborci, obitelj i sumještani položili vijence za sve poginule branitelje te postavili spomen ploču na područnu školu koju je Mato pohađao. Osim predstavnika braniteljskih udruga, skupu su nazočili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, saborski zastupnik Franjo Lucić, predstavnici Hrvatske vojske, policije, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Trenk" i drugi.























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI