Francuz odlazi: ¨Oni koji su ga doveli, više se ne javljaju¨

Vlak Francuz na Željezničkom kolodvoru Požega
(FOTO: Anđelko Banović)

25.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6427

Od Željezničkog spomen parka na požeškom željezničkom kolodvoru, po svemu sudeći, neće biti ništa. Gradonačelnik Vedran Neferović zatražio je od Hrvatskih željeznica preseljenje starog vlaka "Francuza" jer nema više nikakve svrhe.

- Razgovarao sam s ljudima sa Željezničkog kolodvora Požega i rekao im da ga presele negdje drugdje. Ovdje nema smisla jer ništa od najavljenih aktivnosti nije ispunjeno. Udruga, koja ga je dovezla u Požegu, uopće se više ne javlja - rekao nam je Neferović.

Svečano otvorenje Željezničkog spomen parka organizirala je Udruga željezničkih zaljubljenika Slavonije zajedno s bivšim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom krajem 2011. godine. Tada je bilo govora o muzeju, knjižnici, pa čak i restoranu u legendarnom "Francuzu". Međutim, ništa od toga nije tijekom protekle tri godine realizirano.


Francuz je ubrzo nakon otvorenja zatvoren za javnost, a lani je, prema riječima inicijatora Ivana Stojakovića, u njega provaljeno te su ukradeni neki vrijedni uređaji. Vlak otad stvara samo dugove koje više nema tko plaćati. Neferović je još po dolasku na vlast naglasio kako Grad više neće financirati projekte koji nemaju važnost za lokalnu sredinu. Tvrdi da je zatražio od udruge plan i program rada kako bi opravdali postojanje spomen parka, ali, kako kaže, više mu se nisu javljali.


Udruga željeznih zaljubljenika Slavonije bila je proteklih godina aktivna na Facebooku, ali njihovu Facebook stranicu, kao i bilo kakve kontakt podatke, sada više ne možemo pronaći na internetu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI