Hrvatske vode neće izdvojiti ni kunu za sanaciju nasipa u Požeštini

Oštećen nasip uz Orljavu u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

22.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 14433

Kiša i dalje nastavlja padati u cijeloj Požeško-slavonskoj županiji, a meteorolozi je najavljuju i za sljedećih nekoliko dana. To nikako nije dobro jer je mogućnost poplava još veća otkad su oštećeni nasipi uz rijeke Orljavu i Londžu, potok Veličanku te brojne pritoke i kanale. Hrvatske vode ih neće moći sanirati, barem u ovoj godini.



- Dobio sam sada i službenu potvrdu iz središnjice Hrvatskih voda da za Požeštinu, što se tiče sanacije nasipa i objekata, neće biti ni kune. Imali smo tri poplave ove godine. Još nakon svibanjske poplave rekli su mi da prijavimo štetu koja je tada iznosila oko 4 milijuna kuna, što smo i učinili. Budući da nije bilo novca, predlagali smo da se na rebalansu izdvoji barem dio potrebnih sredstava, međutim, evo, sad sam dobio potvrdu da nećemo dobiti ništa - rekao nam je Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda.





Nasipi uz kanale u Požeštini znatno su oštećeni u poplavama, što se može vidjeti i iz fotografija snimljenih uz Orljavu u Pleternici.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI