Neferović: Prošla su vremena kad se dijelilo šakom i kapom

Vedran Neferović i Siniša Krajač
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7463

U sklopu projekta "Prijatelj na djelu" Hrvatskog olimpijskog odbora, nogometni klubovi "Dinamo" Vidovci-Dervišaga, "Jakšić" i "Mladost" Pavlovci dobili su pomoć od oko 110.000 kuna za sanaciju šteta od poplave. U najtežoj situaciji nakon poplave bio je NK Dinamo koji je dobio oko 60.000 kuna.

Na današnjem sastanku u gradskoj vijećnici, požeški gradonačelnik Vedran Neferović te predstavnici klubova Tomislav Čabraja, Ivica Kovačević i Zvonko Vuković zahvalili su se predstavniku Hrvatskog olimpijskog odbora. Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a pak je pohvalio lokalne klubove i obećao kako će sljedeće godine u dogovoru s gradonačelnikom organizirati akciju "Odaberi sport" u kojoj će se djeci prezentirati svi sportovi na području Požeštine.

- Kroz ovu pomoć je NK Dinamu znatno olakšan povratak u sportski život. S druge strane, Hrvatski olimpijski odbor je sudjelovao u uređivanju rekreacijskog centra putem programa za uređenje rasvjete. Nadam se da će se kroz programe koje HOO nudi iskristalizirati odgovornost sportskih klubova koji sa svojim programima moraju izaći u javnost i pružiti kvalitetu koja se može sufinancirati. To će Gradu biti pokazatelj kako rade i troše sredstva koja dobiju kroz Požeški sportski savez, odnosno iz proračuna Grada Požege. Prošla su vremena kada se moglo tražiti šakom i kapom, a ne odgovarati za potrošena sredstva. Mislim da su sportaši u proteklom vremenu bili pomalo neodgovorni kad je u pitanju bilo korištenje sportske infrastrukture - izjavio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.





- Mi s malim proračunima i s potporama klubova održavamo minimalni hladni pogon i nastojimo potaknuti uključivanje djece u sport. Slobodno mogu reći da u svim klubovima u zadnje vrijeme ima problema jer iz obitelji i škole izlaze djeca koja nemaju naviku i sportsku kulturu. Na klubovima je da potaknu razne škole. Mogu komentirati i da stvarno nisam zadovoljan razvojem sporta u osnovnim školama jer profesori nisu motivirani. Treba potaknuti raznovrsnost sportova u školama da se ne manifestiraju samo dva sporta što je žalosno - izjavio je Ivica Kovačević, član Upravnog odbora NK Jakšić i načelnik Općine Jakšić.

- Donirana su sredstva samo za manji dio potreba nastalih poplavom. Tim sredstvima smo uspjeli sanirati oštećeno. Kad pogledamo sport u županiji, potrebno nam je još jako puno, ali moramo biti osviješteni da sredstava nema. Već dugo "kemijamo" kako preživjeti i ne možemo realizirati sve projekte koje bismo željeli. Mladima treba bavljenje sportom i aktivnost ne samo kroz programe borbe protiv pretilosti, nego i kroz socijalizaciju da se ne zatvore u sebe. Sport je taj koji promovira mlade, a zbog određenih stega jednostavno smo stavljeni u situaciju da moramo paziti na svaki korak – rekao je Josip Neferović, tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI