Neferović: Prošla su vremena kad se dijelilo šakom i kapom

Vedran Neferović i Siniša Krajač
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7471

U sklopu projekta "Prijatelj na djelu" Hrvatskog olimpijskog odbora, nogometni klubovi "Dinamo" Vidovci-Dervišaga, "Jakšić" i "Mladost" Pavlovci dobili su pomoć od oko 110.000 kuna za sanaciju šteta od poplave. U najtežoj situaciji nakon poplave bio je NK Dinamo koji je dobio oko 60.000 kuna.

Na današnjem sastanku u gradskoj vijećnici, požeški gradonačelnik Vedran Neferović te predstavnici klubova Tomislav Čabraja, Ivica Kovačević i Zvonko Vuković zahvalili su se predstavniku Hrvatskog olimpijskog odbora. Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a pak je pohvalio lokalne klubove i obećao kako će sljedeće godine u dogovoru s gradonačelnikom organizirati akciju "Odaberi sport" u kojoj će se djeci prezentirati svi sportovi na području Požeštine.

- Kroz ovu pomoć je NK Dinamu znatno olakšan povratak u sportski život. S druge strane, Hrvatski olimpijski odbor je sudjelovao u uređivanju rekreacijskog centra putem programa za uređenje rasvjete. Nadam se da će se kroz programe koje HOO nudi iskristalizirati odgovornost sportskih klubova koji sa svojim programima moraju izaći u javnost i pružiti kvalitetu koja se može sufinancirati. To će Gradu biti pokazatelj kako rade i troše sredstva koja dobiju kroz Požeški sportski savez, odnosno iz proračuna Grada Požege. Prošla su vremena kada se moglo tražiti šakom i kapom, a ne odgovarati za potrošena sredstva. Mislim da su sportaši u proteklom vremenu bili pomalo neodgovorni kad je u pitanju bilo korištenje sportske infrastrukture - izjavio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.





- Mi s malim proračunima i s potporama klubova održavamo minimalni hladni pogon i nastojimo potaknuti uključivanje djece u sport. Slobodno mogu reći da u svim klubovima u zadnje vrijeme ima problema jer iz obitelji i škole izlaze djeca koja nemaju naviku i sportsku kulturu. Na klubovima je da potaknu razne škole. Mogu komentirati i da stvarno nisam zadovoljan razvojem sporta u osnovnim školama jer profesori nisu motivirani. Treba potaknuti raznovrsnost sportova u školama da se ne manifestiraju samo dva sporta što je žalosno - izjavio je Ivica Kovačević, član Upravnog odbora NK Jakšić i načelnik Općine Jakšić.

- Donirana su sredstva samo za manji dio potreba nastalih poplavom. Tim sredstvima smo uspjeli sanirati oštećeno. Kad pogledamo sport u županiji, potrebno nam je još jako puno, ali moramo biti osviješteni da sredstava nema. Već dugo "kemijamo" kako preživjeti i ne možemo realizirati sve projekte koje bismo željeli. Mladima treba bavljenje sportom i aktivnost ne samo kroz programe borbe protiv pretilosti, nego i kroz socijalizaciju da se ne zatvore u sebe. Sport je taj koji promovira mlade, a zbog određenih stega jednostavno smo stavljeni u situaciju da moramo paziti na svaki korak – rekao je Josip Neferović, tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI