Požeški izviđači broje sve više članova, imaju i novog starješinu (video)

Dražen Muljević
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6235

Izviđački odred "Jozo Koutni" iz Požege je nakon tek godinu dana postojanja dobio novog starješinu. Na sjednici u prostoru Hrvatske gospodarske komore članovi su za predsjednika udruge izabrali Požežanina Dražena Muljevića. Raspravljalo se o planovima za budućnost i uređenju privremenog prostora na požeškim bazenima. Mladi izviđači su se pak pohvalili naučenim, odlično su se zabavljali i jednostavno nisu mogli izdržati da nam ne otpjevaju nešto.



- U izviđačima smo naučili paliti vatru, vezati čvorove i još svašta. Doveli su me tata i mama. Najviše mi se sviđa što imam puno prijatelja i što često boravimo u prirodi o kojoj puno učimo. Posebno su mi u pamćenju ostale gljive. Sad znam nekoliko jestivih vrsta poput vrganja i žutica. Naučili smo sklopiti šatore i kampirati. Svidjelo mi se spavanje u šatorima i kada smo išli u ophodnju - rekao nam je Aleksandar Momirov, mali požeški izviđač.





- S roditeljima nas ima stotinjak, tendencija je da se širimo. Radi se o udruzi s puno mladih. Otkad je udruga obnovljena, pojavilo se opet pitanje prostora. Radimo s puno djece i moramo imati učiniocu za predavanja te spremište za opremu. U suradnji s Gradom dobili smo na privremeno korištenje ruševne prostorije u sklopu požeških bazena koje ćemo sređivati do proljeća. Nadamo se da ćemo u njima boraviti dok se to ne bude rušilo ili u suradnji s Gradom ne riješimo nove prostorije. Od zidarskih radova do opreme, radi se vjerojatno o većem iznosu, ali ćemo zajedničkim snagama održavati akcije, nalaziti se svaki vikend i sređivati to. Nadamo se i određenoj pomoći od sponzora i od Grada, kao i da ćemo ući u program potreba za 2015. godinu - ispričao nam je novi starješina Dražen Muljević.



- Djeca već idući vikend idu na igre poletaraca u Đakovo. Ide ih 10 i to su im prve takve igre. Planiramo sedmodnevno siječanjsko zimovanje, sudjelovanje u programima Saveza izviđača Hrvatske, izlete i taborovanja. Popunjeni smo skroz, članstvo stalno raste. Imamo oko 30 izviđača raznih uzrasta, starije ekipe "brđana" imamo 35 tako da odred broji skoro 70 članova. Postoji veliki interes i stalno nam dolaze novi članovi iz Požeštine - kazao je načelnik odreda Dalibor Blažević.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI