Kuzmičani skinuli Gračane s 1. mjesta: ¨Ostat ćemo tu do kraja¨

Detalj s utakmice NK Slaven - NK Tim osvježenje
(FOTO: Anđelko Banović)

19.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5924

Gračani su danas nakon tri tjedna sišli s vrha tablice 1. županijske nogometne lige. U današnjem derbiju NK Slaven je na domaćem terenu poražen od Tim osvježenja iz Kuzmice minimalnim rezultatom 0:1. Jedini gol na utakmici postigao je Luka Rotim.

Slaven - Tim osvježenje 0:1

- Bila je to prilično tvrda utakmica s nekoliko šansi s obje strane. Mi smo svoje prilike propustili da bi nam onda oni dali "eurogol" sredinom prvog poluvremena. Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi - rekao je Mijo Jozić, vratar Slavena.





Na pitanje kako komentira to da više nisu na vrhu ljestvice, Jozić odgovara da njima nije ni cilj prvo mjesto nego ostanak u ligi. - Mi smo krenuli s ciljem opstanka, ali ako budemo mogli, svakako ćemo se probati vratiti na 1. mjesto.



Zdravko Novak, predsjednik Tim osvježenja, pak, ne krije želju da njegova momčad zadrži vodeću poziciju do kraja sezone.

- Bio je to pravi derbi. Protivnik je bio čvrst, nije bilo puno šansi. Sad mislim da mogu slobodno reći da pucamo na naslov. Mislim da to realno i možemo ostvariti - rekao je Novak.



Croatia - Kaptol 1:0

Mihaljevčani su jednim golom zadali težak udarac gostima iz Kaptola. Taj jedan gol Krunoslava Kahaneka s bijele točke bio je dovoljan da se moćni Kaptol vrati kući bez bodova.

- Kaptol je dobra ekipa, ali mi smo svojim zalaganjem to nadoknadili. Vidi se da se sada radi i trenira, odmah su tu i rezultati. Da smo ovakvi bili od početka sezone, sad bismo sigurno imali pet-šest bodova više - rekao je Željko Mitrović, trener Croatije koja već tri utakmice nije primila gol.

- Čestitam domaćinu iako bi po meni neriješen rezultat bio realniji. No, Mihaljevci su više željeli pobjedu i više su se trudili, postigli su taj gol iz penala. Mi imamo problema u igri prema naprijed i na tome trebamo raditi - komentirao je poslije utakmice Zdenko Mazanik, trener Kaptola.

Kutjevo - Dinamo 0:4

Vidovčani su sve bolji i lagano se penju pri vrhu ljestvice. Danas su uvjerljivo svladali Kutjevo u gostima. Golove su postigli Matej Romštajn (dva pogotka, od kojih jedan iz jedanaesterca), Toni Soldo i Luka Mikić.

- Mi smo bili oslabljeni bez petorice standardnih igrača. Vidovčani su došli spremniji. U drugom smo se poluvremenu malo digli, ali bez realizacije - rekao je Stipo Martinović, trener Kutjeva.

- Čestitam mojim igračima na dobroj igri i ovoj vrlo važnoj pobjedi - rekao je Krešo Poleti, trener Dinama iz Vidovaca.

Lipa - BSK Buk 3:0

Najveće iznenađenje dogodilo se u Staroj Lipi. Nogometaši Lipe su u 8. kolu osvojili prve bodove u ovoj sezoni, i to protiv nimalo ugodnih gostiju iz Buka. Za visoku pobjedu od 3:0 zaslužni su strijelci Lipe, Luka Berta i Mato Marčetić, a jedan je gol bio autogol igrača iz Buka.

- Ovaj put smo imali dosta sreće jer smo zabili svoje šanse. Buk je kvalitetna momčad, a mi smo to nadomjestili svojom borbenošću. Pohvalio bih sve naše igrače za pokazanu borbenost danas na terenu. U drugom smo poluvremenu igrali s igračem manje i opet smo to uspjeli nadoknaditi u igri, čak i postići gol - bio je zadovoljan Dario Marčetić, tajnik momčadi iz Stare Lipe. S druge strane, tajnika bučke momčadi Vladimira Klapšića danas nismo uspjeli dobiti na telefon.

Mladost - Sloga 0:1

Trenkovčani su slavili u Pavlovcima. Jedini gol na utakmici postigao je Bruno Golić, a treneri suparničkih momčadi kao da su gledali dvije različite utakmice.

- Ovaj put nemam što zamjeriti svojim igračima, bili su borbeni i pokazali su želju, no bio je takav dan, nismo imali sreće. Bilo bi realnije da je ostalo neriješeno, ali čestitam Trenkovu na pobjedi. Nama preostaje grčevita borba za opstanak - komentirao je Dražen Marjanović, trener Mladosti.

- Mi smo bili puno bolji, trebalo je biti i više golova, no propustili smo priliku da deklasiramo Mladost. Došli smo u Pavlovce po bodove, uzeli smo bodove i sada, ako pobijedimo i Mihaljevce, možda će se i nas nešto pitati ove godine - komentirao je Bernard Raguž, trener Sloge iz Trenkova.

Papuk - Požega 4:0

Veličani su bili uvjerljivi na svom stadionu danas protiv gostiju iz Požege. Golove su postigli Josip Zrilić, Josip Zvekić (2) i Matej Šipura.

- Ovo je prva utakmica u kojoj smo bili skoro kompletni i to se odmah vidjelo po igri. Utakmica je išla u jednom smjeru, a moglo je biti i više golova - rekao je Draženko Kljajić, trener Papuka iz Velike.

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Bili su puno spremniji od nas, mi nismo nešto pokazali. Utakmica nije išla onako kako smo željeli i sad nam preostaje da do kraja pokušamo osvojiti bodova koliko god možemo - komentirao je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

Tablica 1. ŽNL - 8. kolo

1. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)....18 (19:10)
2. DINAMO (Vidovci)............17 (17:8)
3. SLAVEN (Gradac).............16 (13:10)
4. KAPTOL......................14 (11:3)
5. SLOGA (Trenkovo)............13 (14:11)
6. PAPUK (Velika)..............11 (12:7)
7. BSK BUK.....................11 (15:13)
8. MLADOST (Pavlovci)...........9 (15:17)
9. POŽEGA.......................9 (10:14)
10. KUTJEVO.....................9 (8:14)
11. CROATIA (Mihaljevci)........7 (5:16)
12. LIPA (Stara Lipa)...........3 (5:20)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI