Dobra vijest s HZZ-a: Nezaposlenost pada, zapošljavanje raste

HZZ u Požegi
(FOTO: Google Street View)

15.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4032

Uz pad broja evidentiranih nezaposlenih, koji u od rujna 2013. do kraja prošlog mjeseca iznosi gotovo 20 posto, Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured u Požegi evidentirao je i značajan rast zapošljavanja.

Ukupno su tijekom rujna iz evidencije nezaposlenih požeškog HZZ-a izašle 724 osobe, od kojih su 332 zaposlene temeljem radnog odnosa. To je 52 posto više nego u kolovozu. U našoj županiji posao je našlo 267 osoba ili gotovo 60 posto više nego u kolovozu. Još je 61 osoba posao pronašla u drugim dijelovima Hrvatske, a četvero u inozemstvu.

Evidentirano zapošljavanje najčešće je realizirano u prerađivačkoj industriji, obrazovanju i trgovini. Među novozaposlenima je znatno više muškaraca nego žena, točnije omjer je 280:52. Najviše novozaposlenih ima završenu srednju školu za zanimanja do 3 godine i školu za KV i VKV radnike.


Tijekom rujna poslodavci su oglasili 265 slobodnih radnih mjesta ili 22 posto manje nego u kolovozu, a najtraženija su zanimanja bila berač poljoprivrednih proizvoda, vozač autobusa, razredni učitelj, komercijalist i terenski prodavač.


U isto su vrijeme u evidenciju Zavoda za zapošljavanje prijavljene 682 nove nezaposlene osobe, od kojih je 424 došlo izravno iz radnog odnosa. Najviše ih je došlo iz djelatnosti turističkog smještaja i usluga, administrativnih i pomoćnih djelatnosti te trgovine, doznajemo iz izvješća požeškog ureda HZZ-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI