Ribiči pod istragom: ¨Uređujemo seoski put, a optužuju nas za šverc¨

Bager uređuje put do ribnjaka u Brodskom Drenovcu
(FOTO: Anđelko Banović)

14.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 8541

"Mi smo ribarska udruga od 25 članova i plaćamo bager da se naspe cesta do našeg ribnjaka u dužini od 600 do 700 metara. Netko nas je prijavio da švercamo pijeskom. Ustvari, mi vam samo nasipavamo seoski put kojim se služe svi, a ispalo je kao da smo neki šverceri", tvrdi Marijan Garić, predsjednik Športskog ribolovnog društva Mrena iz Brodskog Drenovca kod Pleternice.

Danas je u Brodskom Drenovcu bila policija i vodopravna inspekcija po nečijoj prijavi zbog korištenja pijeska iz Orljave za nasipanje seoskog puta koji vodi do ribnjaka. Nedavne poplave uništile su put pa je ŠRD Mrena zatražilo od Hrvatskih voda da iskoristi naplavine iz rijeke za nasipanje puta. Tu nam je informaciju potvrdio Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda kojega je također danas posjetila inspekcija.

- Dobili su naše dopuštenje za izvlačenje naplavina iz Orljave, ali nisam dao dopuštenje ni za kakav pijesak. Također, naplavine smiju koristiti isključivo za nasipanje seoskog puta oštećenog u poplavi i ni u koju drugu svrhu, pogotovo ne za daljnju prodaju - ističe Taborski. Na pitanje izvlače li oni pijesak iz Orljave, odgovorio je da ne zna jer nije bio tamo.





Garić iz ribolovnog društva Mrena kaže kako je pijesak u tim naplavinama s njihovog puta koji je voda povukla tijekom poplava. Nije nam mogao reći hoće li njegovo društvo biti kažnjeno jer istraga još nije gotova.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI