¨Od normalne utakmice sudac je napravio lakrdiju¨

Detalj s utakmice Požega - Croatia
(FOTO: Aleksandar Grlić)

12.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 7744

"Od jedne utakmice, koja je trebala biti normalna, prvenstvena, između dviju podjednakih momčadi, sudac je napravio lakrdiju", rekao nam je Bernard Raguž, trener Sloge iz Trenkova koja je danas pobijedila u 7. kolu 1. ŽNL goste iz Kutjeva rezultatom 2:1.

Sloga - Kutjevo 2:1

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, a za daljnji komentar nazovite sudca - složio se s Ragužem i trener gostujuće momčadi Stipo Martinović. Nije želio više komentirati da ne bi, kako kaže, bio kažnjen. Zato je Raguž konkretnije objasnio.


- Od samog početka utakmice sudac se potpuno izgubio. Krivi kriteriji, sve pogrešno. Podijelio je dva crvena kartona gostima, dosudio četiri kaznena udarca od kojih je možda samo jedan bio opravdan. Jedina sreća za nogomet je da je delegat gospodin Mihalj pa se nadam da će se on pobrinuti da se ovakve stvari više ne ponove - ustvrdio je Raguž.


Dinamo - BSK Buk 3:2

Svoje nezadovoljstvo suđenjem nisu krili ni predstavnici obje momčadi u Vidovcima, gdje su se sastali domaći Dinamo i gostujući BSK Buk.

- Bila je to dobra utakmica u kojoj su Bučani poveli, mi izjednačili njihovim autogolom, poveli pogotkom iz kaznenog udarca. Na kraju čestitam igračima obje ekipe. Samo mislim da se sudac malo previše razmahao kartonima, a nije uopće bilo potrebe jer je igra bila korektna - rekao je Krešo Poleti, trener Dinama.

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, ali moram reći da u 40 godina, koliko sam u nogometu, nisam mislio da me nešto može tako iznenaditi. Kazneni udarac je dosudio pomoćni sudac. Općenito suđenje na današnjoj utakmici je tragikomično - rekao je Vladimir Klapšić, tajnik bučke momčadi.

Slaven - Lipa 2:0

Igrači Slavena iz Gradca ostvarili su danas još jednu domaćinsku pobjedu i to protiv svojih prošlosezonskih rivala iz Stare Lipe. Ove dvije ekipe, podsjetimo, borile su se za prvo mjesto u 2. ŽNL, a taj je naslov na kraju pripao Lipi. Međutim, ove sezone u višem rangu potpuno druga priča. Slaven je trenutačno vodeći na ljestvici, a Lipa uvjerljivo posljednja bez osvojenog boda.

Slaven je pobijedio zahvaljujući autogolu vratara Lipe i pogotku Marka Miletića za konačnih 2:0.

- Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj smo mi realno bili bolji, ali i gosti su imali svoje šanse - rekao nam je Mijo Jozić, vratar Slavena.

- Opet smo sami sebe pobijedili. Prvi gol je bio autogol našeg vratara, a drugi su postigli nakon pogreške u našoj obrani. Slaven je bio bolji, ali ne toliko da uz malo sreće ne izvučemo jedan bod - rekao je Dario Marčetić, tajnik Lipe.

Kaptol - Mladost 3:1

NK Kaptol ostvario je novu pobjedu, ovaj put protiv gostiju iz Pavlovaca koji se, nakon početnog poleta, u zadnjih mjesec dana privikavaju na poraze. Golove za Kaptol postigli su Valentin Pranjić, Josip Pavić i Antonio Matić, a za Mladost, koja je i povela, jedini strijelac bio je Robert Šimić.

- Oni nisu loša ekipa. Mi smo malo lošije ušli u utakmicu pa su nam na početku dali gol, ali ubrzo smo se vratili i nakon toga dominirali do kraja. Čestitao bih i svojim i protivničkim igračima - rekao je Zdenko Mazanik, trener Kaptola.

- Nemam komentara - rekao je Dražen Marjanović, trener Mladosti. - Mi već tri tjedna spavamo zimski san. Na treninzima bude 20 igrača, a na utakmici "mrtva puhala".

Požega - Croatia 0:0

Jučer su u Požegi odigrale domaća NK Požega i gostujuća Croatia iz Mihaljevaca neriješeno bez golova.

- Teško mi je komentirati, mi smo odigrali jako loše i s puno pogrešaka. Gosti su se došli obraniti i u tome su uspjeli, čak su pred kraj imali i neke prilike, ali budući da smo nakon 70. minute ostali bez dvojice igrača koji su dobili crvene kartone, mislim da je ovaj rezultat najrealniji - rekao je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

- Mi smo zadovoljni bodom. Da nam je netko prije utakmice ponudio bod u Požegi, objeručke bismo ga prihvatili, pogotovo zato što smo u srijedu igrali s Lipom pa nam je to bilo pomalo već naporno. Požega me razočarala jer nisu ništa pokazali. Drago mi je da nismo realizirali zadnjih 20 minuta s dvojicom igrača više jer bi onda bilo svakakvih komentara - rekao je Željko Mitrović, trener Croatije.

Tim osvježenje - Papuk 2:1

Na sinoćnjoj utakmici u Kuzmici domaće je Tim osvježenje slavilo protiv gostiju iz Velike s 2:1. Golove za pobjedničku momčad postigli su Benjamin Banožić i Luka Rotim.

- Jako čvrsta utakmica. Velika je došla dobro posložena i uspjeli smo im postići golove tek pred kraj - rekao nam je Zdravko Novak, predsjednik Tim osvježenja.

- Bila je to još jedna naša klasična gostujuća utakmica. Stvorili smo pregršt šansi, ispromašivali se, a oni su svoje realizirali. Tko nam je kriv? Imali smo više loptu u posjedu, bili smo bolji, ali ne pobijedi uvijek bolji. Pohvalio bih suđenje koje je bilo maksimalno korektno - komentirao je Draženko Kljajić, trener Papuka.

Tablica 1. ŽNL - 7. kolo

1. SLAVEN (Gradac)..............16 (13:9)
2. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica).....15 (18:10)
3. KAPTOL.......................14 (11:2)
4. DINAMO (Vidovci).............14 (13:8)
5. BSK BUK......................11 (15:10)
6. SLOGA (Trenkovo).............10 (13:11)
7. POŽEGA........................9 (10:10)
8. MLADOST (Pavlovci)............9 (15:16)
9. KUTJEVO.......................9 (8:10)
10. PAPUK (Velika)...............8 (8:7)
11. CROATIA (Mihaljevci).........4 (4:16)
12. LIPA (Stara Lipa)............0 (2:20)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI