Mali Požežani se uključili u akciju za dječja prava u svijetu

Knjižnica na otvorenom u pješačkoj zoni
(FOTO: Aleksandar Grlić)

11.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5151

U programu zadnjeg dana Dječjeg tjedna U Požegi danas je sudjelovala i Gradska knjižnica i čitaonica. Jedna od aktivnosti u kojoj su djeca mogla sudjelovati je knjižnica bez zidova u sklopu koje su Požežani, posebno oni mlađi, iskoristiti sve pogodnosti knjižnice u pješačkoj zoni. Djeca su također mogla poslati poruke odraslima ostavljanjem otisaka na platnu s porukama i puhanjem balona.






- Uz to imamo i kreativne aktivnosti. Prva je "Daj 10 za dječja prava u svijetu". Djeca će stavljati svoje dlanove u boju i ostavljati otiske dlanova na platno koje će biti izloženo ovdje u pješačkoj zoni. Poanta je slanje dječjih poruka odraslima uz aktivizam za dječja prava u svijetu. Druga aktivnost su poruke s balonima, također namijenjene odraslima. Ovaj tjedan smo u okviru dječjeg tjedna imali radionice rasprave na kojima su učenici razmišljali o porukama koje žele poslati odraslima te su poruke na stablu koje je ovdje izloženo. Tijekom zatvaranja sudionici radionica će ih poručiti i objasniti odraslima - izjavila nam je Aliaksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI