Sve popularniji makadamski put uz prugu

Makadamski put uz prugu prema Kutini
(FOTO: Mario Barać)

11.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 7475

Tijekom zatvaranja županijske ceste Lipik - Poljana prema Kutini, na dijelu kroz Dobrovac i Kukunjevac zbog aktualnih radova, vozači moraju koristiti alternativne pravce, cestu prema Novskoj i izlaz na autocestu ili cestu preko Tornja, Brekinske i Gaja.

No, vozačima će biti korisna informacija da postoji još jedna prečica koja je, u odnosu na vožnju preko Tornja i Brekinske, kraća za 8 kilometara. Radi se o makadamskoj cesti kojom se od Dobrovca do Kukunjevca vozi usporedo sa željezničkom prugom. Odmah nakon prelaska pruge preko ceste u Dobrovcu, skreće se prema Kukunjevcu nakon čega se solidnim makadamskim putom vozi oko 4 kilometra sve do Kukunjevca i Kolodvorske ulice, a zatim dalje do spoja sa cestom Dobrovac - Poljana. Prednost ove prečice svakako je ušteda na kilometraži, no oni koju je koriste trebaju biti svjesni da vožnja po makadamu više oštećuje automobil koji će nakon ove vožnje biti potrebno oprati zbog velike prašine. Sudeći po dosta gustom prometu koji smo zatekli na ovoj prečici, mnogima se ova varijanta više isplati.




Mijo Jozak, ravnatelj ŽUC-a nam je potvrdio da će dionica ceste Dobrovac - Kukunjevac biti zatvorena do ponedjeljka, 13. listopada.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI