Požežani oduševljeni: ¨Prije je bilo usko i blatnjavo, sad je prelijepo¨

Anđa i Vitomir Noušak često šetaju uz Orljavu
(FOTO: Lidija Galić)

08.10.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12812

Sunčano prazničko poslijepodne mnogi su Požežani iskoristili za šetnju novouređenom šetnicom uz rijeku Orljavu.

- Ovo je prekrasno. Oduševljena sam i sportskim sadržajima i šetnicom. Požegi je to odavno trebalo. Često šetamo našom uobičajenom relacijom do mosta i natrag i uvijek smo razgovarali o tome kako bi bilo dobro da se to jednom uredi – rekla nam je Anđa Noušak.

- Uspoređivali smo našu šetnicu s onom u Slavonskom Brodu i nekako priželjkivali da to bude i kod nas. Lijepo je napravljeno. Tu su klupe i rasvjeta i samo još treba podići kulturu i svijest građana da ne bacaju otpad i ne uništavaju – dodao je njezin suprug Vitomir.


-Prvi sam puta ovdje. Nisam dolazila dok se uređivalo i stvarno je jako lijepo. Inače redovito šetam uz Orljavu, ali bilo je jako nezgodno, usko i blatnjavo. Sad je prelijepo – oduševljena je požeškom šetnicom Marija Pagan. I njezina prijateljica Marija Došen požalila se kako je prije bilo blato.




- Živim u Babinom viru i često prolazim odavde. Nedavno sam išla biciklom, bio je novi i morala sam ga prati kad sam došla jer je bilo strašno blato. Sad je svaka čast, prelijepo. Baš kako treba Požegi – dodala je.



Uz Orljavu su danas šetali i bračni par Branko i Veronika Kracl.

- Lijepo je, ali moja je želja kao i mnogih drugih građana, da se šetnica produži sve do obilaznice, dakle i s one strane Orljavske ulice. Požega više nije mala, pogledajte koliko je danas ovdje ljudi i kolika je gužva. Mislim da je to stvarno potrebno – predložila je Veronika Kracl.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI