Osnovnoškolci u Jakšiću moći će učiti i francuski jezik

Osnovna škola Mladost u Jakšiću
(FOTO: OŠ Mladost)

07.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3523

"Prvi strani jezik u školi nam je engleski, a drugi je njemački. Budući da smo dobili profesoricu njemačkog jezika koja je istovremeno i profesorica francuskog jezika, omogućili smo ga učenicima koje žele birati i javilo nam se 13 učenika za početak", ispričao nam je Boško Obradović, ravnatelj Osnovne škole "Mladost" iz Jakšića o uvođenju četvrtog stranog jezika u ovu školu. Francuski jezik bi učenici trebali početi učiti uskoro. Idućeg tjedna im u goste dolazi 18 nastavnika i 25 učenika iz sedam zemalja u sklopu programa Europske unije "Comenius". Jakšić se tako dvostruko otvara kulturnoj razmjeni s Europom.

- S nastavom krećemo kroz mjesec dana u četvrtom razredu, to bi bila prva grupa od 15-ak učenika. Onda bismo svake godine dodavali jedan razred. Nadamo se da ćemo za pet godina imati cijelu generaciju od petog do osmog razreda. Profesorica će već idućeg tjedna dočekati goste koji nam dolaze iz Francuske i pričati s njima jer tamo ne uče ili nekako slabije pričaju engleski jezik, a naša škola time dobiva neku širinu jer uz francuski, engleski i njemački mi već tri-četiri godine učimo slovački jezik u Jakšiću. Možemo reći da učimo četiri strana jezika, što nema niti jedna druga osnovna škola u Požeštini, a francuski jezik se dosad u našoj županiji učio samo u Lipiku - izjavio je ravnatelj Obradović.

- Mi smo već bili u Turskoj, Švedskoj, Litvi i Slovačkoj, a gosti nam dolaze još iz Francuske, Mađarske i Poljske. U utorak ćemo im pokazati Zagreb kao glavni grad naše države. U srijedu smo dopodne u Jakšiću, poslijepodne ćemo ići u Kutjevo. U četvrtak smo u obilasku Požege, idemo kod župana, u Glazbenu školu i Gimnaziju. Imat ćemo radionicu o jednominutnom filmu i na kraju oproštajnu večeru u Jakšiću. Pokušat ćemo im, koliko stignemo, u ta tri dana pokazati najbolje od Požege, Jakšića, Kutjeva i Zagreba - dodao je Obradović o kulturnoj razmjeni u sklopu Comeniusa.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI