Pakrački branitelji zgroženi izjavama patrijarha Irineja

Davor Huška
(FOTO: Lidija Galić)

06.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6236

"Kao predstavnici onih koji su stvorili suverenu i modernu Republiku Hrvatsku, smatramo se obveznim izraziti dobrodošlicu kao vjerskom poglavaru vladiki slavonskom Jovanu. Međutim, moramo izraziti naše najdublje zgražanje na izjave patrijarha Irineja", stoji, između ostalog, u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika.

Koordinacija na čijem je čelu pakrački gradonačelnik Davor Huška donijela je na današnjoj sjednici zaključak u kojem pozivaju nedavno imenovanog episkopa slavonskog Jovana da se ogradi od govora patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja u povodu imenovanja episkopa u Pakracu.

"Nakon svih događaja u novijoj hrvatskoj povijesti, ipak smo smogli snage da ovaj grad izrazi dobrodošlicu patrijarhu Irineju, a on je istu iskoristio za iznošenje bezočnih laži i konstrukcija bliže i daljnje povijesti ovog kraja. Iskreno vjerujemo i nadamo se da Vladika ne podržava njegove stavove i da će raditi na uspostavi povjerenja i poboljšanju onih koji su ubijeni 1991. godine te im se ne znaju ni grobovi, kao što je pakrački humanist i domoljub Ivan Šreter. Isto tako, pozivamo ga da se ogradi od onih za koje većina stanovnika, bez obzira na naciju u vjeru, smatraju najodgovornijima za zlo koje se dogodilo u bližoj povijesti, budući da oni vrlo često ne biraju sredstva kako bi ponovno uznemirili duhove i izazivali napetosti", navodi se u priopćenju 16 pakračko-lipičkih udruga.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI