Kad Požega neće, ima tko hoće: ¨Hrvatska kocka¨ krenut će iz Istre

Nikola Radmirović, autor Hrvatske kocke
(FOTO: Iz priv. kol. N. Radmirovića)

05.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 7877

Požeški umjetnik i vizionar Nikola Radmirović osmislio je igru, ujedno i turistički suvenir kojim bi se na originalan način promicao turizam u Hrvatskoj i svim njezinim krajevima. Kako u lokalnoj turističkoj zajednici nije naišao na interes, obratio se predstavnicima Istre koji su ovu ideju objeručke prihvatili.

Hrvatska kocka ili "Croatia Cube" napravljena je na način da se može personalizirati za svaku županiju i grad u Hrvatskoj, a temelji se na osnovnim hrvatskim simbolima - kockama u crvenim i bijelim bojama i slovu "C" (kao Croatia), odnosno broju 7 (stoljeće sedmo). Detalje o ovoj igri možete pročitati i pogledati ovdje.







- Moja je ideja bila da ovaj suvenir krene iz Požege i da se preko požeške turističke zajednice proširi i na ostale krajeve u Hrvatskoj. Želio sam u "Hrvatsku kocku" uklopiti elemente naše turističke ponude Požeštine, predstavio sam ideju Turističkoj zajednici grada Požege, no sve je ostalo na tome. Nisu pokazali nikakav interes. Nakon toga sam se javio Turističkoj zajednici Istre, poslao sam im ukratko o čemu se radi i oni su me odmah pozvali na razgovor. Primila me dogradonačelnica Poreča skupa s njihovim predstavnicima turističke zajednice, oni su bili oduševljeni idejom i odmah su je prihvatili. Pronašli su proizvođača za kocke u Rovinju. Prva će kocka krenuti iz Istre, ali meni je žao što to nije prihvaćeno u mome gradu - rekao nam je Radmirović.

Dodaje kako od Grada Požege nije tražio nikakav novac, nego im je ponudio svoj projekt kao poklon. U požeškoj TZ, pak, tvrde kako njegov prijedlog nije odbijen.





- Gospodin Radmirović je bio kod mene i predstavio mi je svoju ideju. Mi smo o tome razgovarali, ali ništa konkretnije nije učinjeno. Ne znam zašto. Nisam znala da je on već otišao tako daleko s tim i da je pronašao proizvođača. I meni je žao što neće krenuti iz Požege, ali mi imamo dobar odnos i njemu su naša vrata uvijek otvorena - odgovorila je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice grada Požege dodavši kako oni sad imaju puno projekata i kako su Radmirovićeve ideje uvrštene u njihovu strategiju razvoja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI