Razlike nas spajaju: Učenici i nastavnici na putovanju u Poljskoj

Učenici i nastavnici Kempfove škole u Poljskoj
(FOTO: OŠ Julija Kempfa)

02.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3661

Nastavnici i učenici Osnovne škole Julija Kempfa iz Požege su ovog tjedna u sklopu projekta "Razlike nas spajaju" otputovali u posjet Poljskoj. Sudjeluje četiri učenika i 14 nastavnika, a vraćaju se ovog vikenda. Riječ je o projektu u sklopu programa Comenius financiranog od Europske unije s ciljem spajanja različitih kultura, jezika i običaja. Pored poljskih domaćina sudjeluju nastavnici i učenici iz Hrvatske, Turske, Španjolske i Grčke.



- Sveukupno smo dobili oko milijun kuna raspoređen na sve zemlje, tako da smo mi dobili oko 170.000 kuna za putovanje u inozemstvo. Dosad smo bili u Turskoj i Španjolskoj, a bili smo i domaćini. Cilj je upoznavanje drugih kultura kroz hranu, pjesmu i način školovanja. Tako smo izrađivali kuharicu, sudjelovali u raznim radionicama i onda po povratu nastavnici to prenose na kolektiv, a učenici na ostatak djece - ispričao nam je Krunoslav Vranješević, nastavnik u Kempfovoj školi i koordinator projekta.





Više fotografija Kempfovaca iz Poljske možete vidjeti na službenoj stranici OŠ Julija Kempfa.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI